Фонд соцстраху виплатив гроші 13 сім’ям медиків через смерть або хворобу на COVID-19

За словами депутатки від "Слуги народу" Галини Янченко, станом на 29 серпня 11 сім’ям медиків виплатили по 210 тис. гривень, по 1,5 млн - 2 сім’ям загиблих водіїв швидкої допомоги

В Україні станом на 29 серпня 13 сім’ям медиків виплатили гроші з Фонду соціального страхування через смерть або хворобу. Про це в прямому ефірі телеканалу Zik повідомила народна депутатка від фракції “Слуга народу” Галина Янченко.

“Я хотіла дати вам таку оновлену інформацію. Це дані станом на 29 серпня 2020 року про те, як Верховна Рада підтримує медиків, і про те, як реалізовується законопроект, який ми прийняли десь у квітні. На сьогоднішній день повідомлено соцстрах про 84 смертельні випадки медичних та інших працівників, завершено розслідування по 54 випадках і вже почалися виплати. По 210 тисяч за страхування здоров’я, тобто там де людина захворіла, у неї там якісь моменти довгострокові, вона не може повернулися до роботи. По 210 тисяч виплатили 11 сім’ям на сьогоднішній день і по 1,5 млн — це там, де летальні випадки, виплатили на сьогоднішній день 2 сім’ям — це загиблі водії у Житомирській та Закарпатській області”, — зазначила вона.

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України затвердив форми заяв на отримання одноразової страхової допомоги медичним працівникам, яким буде встановлено інвалідність внаслідок захворювання на COVID-19, а також членам родин, батькам та утриманцям в разі смерті медичного працівника.

Також відомо, що Фонд соцстраху продовжує нараховувати суми витрат на медико-соціальні послуги.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що мер Івано-Франківську хоче відправити дітей до школи попри на карантин.