Єрмак розповів, чому не вдається закінчити війну на Донбасі

Глава Офісу президента Єрмак підкреслив, важливо, щоб переговори між Путіним і Зеленським відбулися

Глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що, якщо б Москва була налаштована на діалог з Києвом, то дата і місце зустрічі президента Росії Володимира Путіна і президента України Володимира Зеленського були б давно вже визначені. Як інформує видання "Коментарі", таку думку Андрій Єрмак висловив в ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова на ICTV".

Єрмак зазначив, що весь цивілізований світ розуміє, що Україна не відмовляється від Мінських домовленостей, хоча і має багато питань до них, але поступає як відповідальна країна. Андрій Єрмак зазначив, тому дуже важливо, щоб переговори і не припинялися. Ось тільки проти таких переговорів саме Кремль. Саме російську сторону постійно щось турбує, не влаштовує в цьому питанні.

На думку Андрія Єрмака, сьогодні відносини між Україною і Росією знаходяться на такій стадії, що, якщо будуть виконуватися норми міжнародного права, якщо буде проявлятися повага до міжнародного права, то буде і діалог. Потрібно розмовляти і припиняти війну. Єрмак також висловив упевненість, що, якби бажання виконувати міжнародні норми і припинити війну було в Росії, то і з датою найближчої зустрічі Зеленського і Путіна не виникало б питань. Вона б на 100% була визначена і відома.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Лукашенко з Путіним планують вживати дії проти військових баз США на території України.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло - в Кремлі заявили про готовність Володимира Путіна зустрітися із Володимиром Зеленським, але є серйозний "камінь спотикання".