Давид Арахамія повідомив, коли парламент знову розгляне законопроект про олігархів

У другому читанні законопроект про олігархів у Верховній Раді будуть приймати не раніше, ніж восени

Верховна Рада України повторно розгляне законопроект про олігархів (у другому читанні) не раніше осені. Про це повідомив на брифінгу в понеділок увечері голова правлячої фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, відповідаючи на питання про терміни розгляду президентського закону про деолігархізацію України.

"Останній термін подачі поправок (буде - ред.) в цей четвер... І потім (будемо - ред.) верстати (порівняльну - ред.) таблицю. Там багато поправок і це займе більше ніж тиждень. Тобто Верховна Рада фактично вже буде йти у відпустку і вже у вересні буде (підніматися - ред.) питання другого читання", - інформував громадськість Давид Арахамія після засідання фракції.

Орієнтовно, закон про олігархів може набрати чинності не раніше жовтня цього року.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський ініціював створення законопроекту за № 5599 "Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". На початку червня сам законопроект був зареєстрований в парламенті, а 1 липня депутати Верховної Ради підтримали його в першому читанні.

Джерело: https://censor.net/ru/n3276648