Чому Арестович працює на російську аудиторію: неочікуване пояснення експерта

Арестович набирає популярність у російському сегменті інтернету

За останній рік колишній радник голови Офісу президента Олексій Арестович помітно підвищив популярність у російському сегменті медіа та соціальних мереж, що може бути спланованою інформаційною кампанією проти ворога, вважає політтехнолог Олег Постернак.

Політтехнолог зазначив, що компліментарні щодо росіян формулювання та песимізм щодо України говорять про те, що Арестович дуже хоче попасти в тренди інтернет-обговорень РФ, що, власне, він вже робить, позаяк його почали активно цитувати z-канали.

"Арестович може бути корисним для розширення операцій впливу на російську аудиторію у потрібний час. А для цього потрібно перебувати не в Україні (зараз він в США), створити образ політичного переслідування (два кримінальних провадження в Україні), зарядити простір вірусними скандальними антиукраїнськими заявами (вже зроблено, причому ефектно). Не дивуйтесь, якщо виявиться, що Арестович - це інформаційна зброя проти ворога, вирощена для певного часу. Через амплуа скандальної кваліфікованої політичної Ванги чи тренажера для непопулярних ідей можна заряджати потрібні меседжі в російське поле", - пояснив Олег Постернак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за інформацією британської розвідки, підтверджені втрати Росії складають понад 2,7 тис. танків та 5 тис. БМП і БТР, а також на полі бою вбито і поранено близько 350 тис. російських військовослужбовців. Разом з тим, мобілізація живої сили, виробництво та ремонт військової техніки дозволяють російським окупантам своєчасно компенсувати понесені в боях втрати.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що для перемоги над Росією громадяни України не повинні розтратити той дух і стан єдності, який був 24 лютого 2022 року, коли російська армія вторглась на українську територію, запевнив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. "Коли важко чи думаєте зневіритися — згадайте 24.02. Ситуація була гіршою за сьогоднішню, але на характері ми вивезли", - наголосив він.