Чи потрібно державі втручатись в роботу Telegram: опитування

Олександр Ткаченко повідомив, що телеграм має ряд переваг та недоліків, тому слід створити спеціальну експертну групу для дослідження взаємодії держави з соцмережею Telegram.

Українці висловились, чи слід заборонити анонімно критикувати владу в Україні, а також відреагували на ініціативу уряду щодо регулювання поширення інформації в Telegram. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Active Group.

Група народних депутатів створила законопроєкт № 9223, який передбачає кримінальну відповідальність за поширення недостовірної інформації у соцмережах проти основ нацбезпеки України.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що не підтримує зазначений законопроєкт, проте додав про необхідність створити експертну групу для розгляду про взаємодію держави з соцмережею Telegram. Ткаченко пояснює, що Telegram має ряд переваг, зокрема швидкий доступ до інформації, проте у соцмережі є анонімні канали та велика кількість активності з боку РФ.

Active Group провела опитування, де запитала чи потрібно заборонити анонімно критикувати рішення влади. 18,7% схиляються, що таке рішення буде правильним, тоді як понад 70% схильні до протилежної думки.

Також українці відповіли на питання, чи підтримують вони ініціативу уряду щодо державного регулювання інформації в Telegram. 30,6% респондентів загалом підтримують такі ідеї уряду, однак 57,8% висловились проти регулювання державою соціальної мережі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці відповіли, чи повинні нести покарання військові за насилля над своїми підлеглими.

Також "Коментарі" писали, що соціологи з’ясували, як українці пов’язують між собою мову та патріотизм.