Чи можна критикувати владу під час війни. Думки українців

Більшість громадян України вважає, що критика влади є корисною, проте не у двох сферах.

Більшість українців вважають, що критика влади є корисною під час воєнного стану у більшості сферах, проте не у міжнародній політиці та воєнних діях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані соціологічного дослідження, проведеного компанією Active Group допомогою онлайн-панелі SunFlower Sociology.

Згідно з дослідженнями компанії Active Group, які проводились у період 26-27 січня 2023 року варіант про те, що критикувати владу неприпустимо під час воєнного стану обрали більшість опитаних у двох сферах. 50% вважає, що рішення влади, які стосуються воєнних дій не можна критикувати. Протилежної думки дотримуються 16,4%.

20,5% українців вважають неприпустимою критику влади у міжнародній політиці, а 13,9% згодні, що це буде корисним.

Проте в інших сферах українці загалом схильні обирати варіант, що критика рішень влади буде корисною під час воєнного стану.

  • Антикорупційна діяльність – 35,5% підтримують, що критика буде корисною
  • Державні витрати – 22,7%
  • Кадрові Рішення – 27,5%
  • Економіка – 23%
  • Соціальна політика – 21,1%

Переглянути результати дослідження чи можна критикувати владу під час війни на думку українців можна переглянути нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що думають українці про повторний наступ Росії. Майже 40% українців вважає, що повторний напад російської армії відбудеться, протилежної думки дотримується 22,3% опитаних.

Також "Коментарі" публікували результати дослідження про те, чи очікують українці контрнаступу Збройних сил України в найближчі тижні.