Головна Новини Політика внутрішня політика Як артисти потрапляють у політику: політолог розповів усю правду
commentss НОВИНИ Всі новини

Як артисти потрапляють у політику: політолог розповів усю правду

Політолог розповів, як "вмовляють" українських зірок зайнятися політичною діяльністю

25 лютого 2021, 16:00
Поділіться публікацією:

Артисти, які пішли в політику, знову блищать на сцені. Серед них Вакарчук, Руслана, Огневич, Притула, Приходько. На думку експерта Українського інституту політики Миколи Спиридонова, насправді артисти не повертаються до своєї звичної діяльності після походу в політику, а толком і не залишають сцену. Про це він сказав у матеріалі "Коментарів".

Як артисти потрапляють у політику: політолог розповів усю правду

Фото з відкритих джерел

Експерт заявив, що похід в політику для артистів, як правило, це своєрідний бізнес-проєкт. Іноді одноразовий, іноді — ні.

"До них звертаються політтехнологи певного політика чи інший його обслуговуючий персонал. Пропозиція звучить приблизно так: "Ви прикрасьте наш список, а ми заплатимо, кілька мільйонів доларів", — розповів Спиридонов.

Експерт зізнався, що і він особисто брав участь у переговорах з одним із топ-артистів України, якому пропонували йти у велику політику, створивши блок свого імені. Спочатку він погодився, розповідає політолог, на обумовлену суму, а потім фактично відмовився, запросивши в десять разів більше.

На думку експерта, Вакарчука просто попросили допомогти провести "Голос" у парламент, мабуть, теж заплативши певну суму. Ну, а коли провів — мавр зробив свою справу, мавр може йти.

"Ні Вакарчук, який двічі ставав депутатом, ні Руслана, ні інші артисти в політику не йшли заради нового виду діяльності. Відпрацювали своє, помучилися — і повернулися на сцену", — вважає експерт.

Тоді як Зеленський цілком може — і навіть з успіхом — повернутися на сцену, каже політолог. Але це буде помилковим рішенням, на думку Спиридонова.

"Багатії, особливо російські, будуть готові викласти чималі кошти, щоб перед ними повиступав президент України, хай навіть і колишній. Прізвище Зеленського в цьому ракурсі й так використовують заднім числом. У Росії крутять передачі та фільми за його участі, — зазначає експерт. — Дружина Віктора Медведчука — Оксана Марченко, кажучи, що йде в політику, нагадала, що Зеленський у неї просив свого часу допомоги для того, щоб потрапити на канал 1+1. А вже якщо він буде в статусі колишнього президента знову виступати — нас просто почнуть висміювати як державу".

Як раніше повідомлялося, політолог пророкує Сергію Стерненку політичне майбутнє.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини