Адвокати спростували всі доводи звинувачення на користь продовження домашнього арешту — Медведчук

Віктор Медведчук і далі продовжить боротися в суді, щоб довести свою невинність

Рішення Печерського районного суду міста Києва про продовження терміну домашнього арешту голові Політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народному депутату України Віктору Медведчуку не стало несподіванкою для самого політика. Як заявив під час спілкування з журналістами Віктор Медведчук, про таку ймовірність свідчило те, що напередодні цей же суд продовжив до 11 листопада терміни досудового розслідування.

На думку парламентарія, його адвокати спростували всі доводи сторони звинувачення на користь продовження домашнього арешту.

"Фактично всі доводи, які були в матеріалах підозри, доводи, які були перераховані в матеріалах про продовження запобіжного заходу, поданих прокуратурою, були повністю спростовані. З урахуванням тих норм кримінального процесу, які регулюють питання і продовження запобіжного заходу, і законності подання до суду для розгляду цього питання, я вважаю, що захист зробив усе для того, щоб сьогодні рішення було справедливим", — сказав Медведчук.

Нардеп наголошує, що він і його захисники та надалі буде працювати так, щоб довести його невинність.

"Як мінімум, я готовий до будь-якого рішення суду, тому що розумію, що це тільки черговий етап боротьби ыз незаконним кримінальним переслідуванням і політичними репресіями. Недаремно слідство і прокуратура зробили все для того, щоб продовжити терміни досудового розслідування до 11 листопада поточного року. Тому боротьба триває, і ми будемо робити все для того, щоб спростувати незаконні кримінальні звинувачення, які сьогодні намагається нав'язати і інкримінувати мені владу", — констатував Віктор Медведчук.

Нагадаємо, 7 липня Печерський районний суд міста Києва прийняв рішення про продовження досудового розслідування у справі голови Політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, якого Офіс генерального прокурора підозрює у державній зраді. Протягом 8 липня розглядалося питання про продовження політику запобіжного заходу, але вердикт суд оголосив тільки вранці 9 липня: домашній арешт був продовжений ще на два місяці.

Раніше, коментуючи висунуті звинувачення, Віктор Медведчук підкреслив, що політичний тиск і кримінальне переслідування, здійснювані чинною владою через правоохоронну систему, спрямовані на знищення опозиції як політичної сили, здатної скласти конкуренцію президентської партії.