Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук прогнозує економічний спад через дії влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук прогнозує економічний спад через дії влади

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук запропонував своє бачення виходу з кризи

31 травня 2020, 17:00 comments1813
Поділіться публікацією:








"Поліпшення"  влади закінчуються тим, що ми відчутний економічний спад. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук в ефірі ток-шоу "Прайм" на телеканалі "112 Україна".

Віктор Медведчук прогнозує економічний спад через дії влади

"Те, що сьогодні безробіття значно, причому великими обсягами і темпами зросте, це однозначно. Я вам наведу деякі дані, які сьогодні повідомляє асоціація. Ну, наприклад, Асоціація підприємств громадського харчування (це кафе, бари, ресторани). Із 30 тисяч підприємств закрито близько 12 тисяч. Скільки ми втратили від того, що тисячі українців повернулися у зв'язку з втратою робочих місць в Європі, в інших країнах, і перерахувань в Україну від них, як це було в 2019 році, 12 млрд дол. — їх, звичайно ж, вже не буде. А 12 млрд дол. — це десь 8-9% ВВП", – зазначив він.

Політик підкреслив, що якщо навіть половина цих грошей не прийде в Україну і не буде брати участь у створенні ВВП, тобто в будівництві, в покупці товарів, наданні послуг, то падіння вже тільки від цього сегмента, від того, що заробляють люди і пересилають в Україну, буде на рівні 5-6%.

Віктор Медведчук зазначає, що в поточних умовах, навпаки, треба було створювати умови, для того щоб якщо й не розвивався бізнес, то утримувалися позиції тих підприємств та фізичних осіб — підприємців, які працювали на цьому ринку. На думку голови політради партії ОПЗЖ, необхідно створювати умови для підприємців і зберігати робочі місця. Однак уряд обрав інший шлях.

"Дії нинішньої влади закінчуються тим, що ми відчуємо економічний спад і багато сфер  постраждають і будуть зупинятися. А це знову відсутність надходжень до бюджету, знову вплив на рівень добробуту людей через зростання безробіття. Нові робочі місця — це все більше з області космосу, а не реальності", – сказав Медведчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини