В уряді назвали причини зниження захворюваності COVID-19

На думку прем'єр-міністра України, не тільки карантин вихідного дня вплинув на зниження приросту захворювань

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час наради за участю президента України Володимира Зеленського, повідомив про зниження приросту захворюваності коронавірусною інфекцією. Голова уряду також розповів про причини, які супроводжували позитивну динаміку.

За словами Дениса Шмигаля, в період з 30 листопада по 6 грудня було виявлено 89 322 нових випадків інфікування COVID-19, а на позаминулому тижні їх було 96 936.

"Захворіли на 7,6 тисячі осіб менше. При цьому кількість тестувань майже незмінна і коливається в межах 280-290 тисяч тестів щотижня", - зазначив прем'єр-міністр.

Голова уряду вважає, що причиною таких показників захворюваності стало не тільки посилення карантинних обмежень, а саме введення карантину вихідного дня. На думку прем'єр-міністра України, штрафи за відсутність масок в громадських місцях також посприяли зниженню кількості захворілих COVID-19.

Нагадаємо, що вже кілька днів поспіль спостерігається тенденція до зниження інфікування коронавірусом. Так, станом на 7 грудня було виявлено 8 641 новий випадок захворювання COVID-19. Антирекорд за кількістю захворювань, як і раніше, встановлює Київ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що столиця України активно готується до проведення вакцинації від коронавірусу. Попри те, що влада не надала інформації, коли та в якій кількості прийде вакцина, Київ вже готує логістичну базу для прийому препаратів. Віталій Кличко зазначив, що коли виникне потреба в медичному обладнанні, влада його закупить. Також мер міста планує провести спеціальне навчання, яке підготує медпрацівників до масової вакцинації проти коронавірусу.