Головна Новини Політика кабмін В Україні п'ять разів підвищать пенсії: Кабмін прийняв рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні п'ять разів підвищать пенсії: Кабмін прийняв рішення

Підвищення торкнеться більшості українців

18 лютого 2021, 14:30 comments1153
Поділіться публікацією:

В Україні значно підвищили розміри пенсійних виплат. Кабінет міністрів погодив бюджет Пенсійного фонду нашої країни на 2021 рік, в якому були закладені етапи перерахунку для переважної більшості українських пенсіонерів. Про це повідомили в прес-службі Міністерства соціальної політики України.

В Україні п'ять разів підвищать пенсії: Кабмін прийняв рішення

Фото: Google

У 2021 році доходи Пенсійного фонду повинні скласти 495,5 мільярдів гривень, 293,8 мільярда яких будуть зібрані з зайнятих громадян. Частина, що залишилася суми буде компенсована коштом державного бюджету.

У цьому році планується підвищення пенсії громадянам у віці 65 років в січні та в грудні. Це стосується тих, хто має необхідний стаж. Такі люди будуть отримувати пенсію в розмірі 40% від мінімальної заробітної плати.

Також підвищення виплат торкнеться тих громадян, які відзначили 75 день народження, і тих, кому вже понад 80 років. Сума доплати складе близько 400 гривень.

У липні та грудні 2021 року планується підвищення мінімальних пенсій через зростання прожиткового мінімуму. У березні очікується індексація пенсій приблизно на 11%.

У прес-службі міністерства повідомили, що з бюджету на пенсії виділять 195,3 мільярда гривень. З низ 27,9 мільярда буде витрачено на сплату єдиного внеску, а 167,3 мільярда витратять на виплату пенсій, надбавок та підвищень.

Планувалося, що перерахунок пенсій в Україні стартує з 1 березня 2021 року. Деякі категорії громадян можуть почати отримувати на 800 гривень більше.

Раніше "Коментарі" повідомляли про позиції Офісу Президента з приводу подачі води в окупований Крим.

Читайте також про нові можливі санкції проти нардепа Віктора Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини