Україна запускає власне виробництво БпЛА

Рішення, яке пришвидшить перемогу та розвине ринок БпЛА в Україні

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка спонукає прискорення виробництво та постачання вітчизняних дронів на фронт, і створить умови для стрімкого розвитку українського мілтек, пишуть "Коментарі" за інформацією віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

"Неодмінним складником перемоги завжди були сміливі економічні та політичні рішення. Перша та Друга світова, В’єтнам чи Афганістан — крім подій на полі бою, у цих війнах також були вирішальними дії урядів, які створювали преференції та умови для розвитку оборонної галузі, диверсифікували економіку та переводили її на "військові рейки" - коментує Федоров.

За його словами, сьогодні ухвалено дійсно історичну постанову для перемоги, яка значно прискорить створення та постачання вітчизняних дронів на фронт, і головне - створить умови для стрімкого розвитку українського мілтек.

"У межах Координаційного штабу з виготовлення дронів комплексно попрацювали з усіма українськими виробниками БпЛА. Зібрали їхні болі та блокери і системно рухаємося у розв'язанні питань. Разом з Міноборони, Мінекономіки, Мінстратегпром та ДССЗЗІ", - пояснює високопосадовець.

І переконує, що це рішення дозволить виробникам БпЛА активніше розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток, конкурувати з іноземними компаніями. Замість витрачання місяців на непотрібну паперову та бюрократичну роботу - пришвидшений допуск БпЛА до експлуатації, їх закупка та постачання на фронт.

Як писали "Коментарі", коли українські БпЛА стануть цілодобовим жахом для Кремля.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Росія спробує наступати знов. Попри все, наступального ресурсу РФ вистачить не більше ніж на тиждень.

Читайте також на сайті "Коментарі" – "атака тисяч дронів": рашисти зі страхом чекають українського наступу.