Стало відомо, хто може стати новим прем'єр-міністром України

Експерт назвав кращого кандидата

Відомий політичний експерт Тарас Загородній назвав найбільш підходящу кандидатуру на пост нового прем'єр-міністра, яка замінить Дениса Шмигаля. Він назвав головним фаворитом лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко. Про це Загородній сказав в ефірі телеканалу "Еспрессо".

За його словами, у Тимошенко є необхідний досвід і команда, а також пропозиції, які допоможуть швидко вирішити кризові ситуації. Він заявив, що вона зможе розібратися з тарифами та збере міністерства, які зараз практично не працюють.

Загородній назвав Юлію Володимирівну найбільш підходящою кандидатурою для роботи на посаді глави уряду, а фракція "Батьківщини" зможе стати опором для хиткої монобольшості "Слуги народу".

Він сказав, що у неї є команда, яка зможе подолати кризу в енергетиці, зокрема нардеп Олексій Кучеренко, який здатний збалансувати систему.

Експерт підкреслив, що перед президентом Зеленським зараз стоїть вибір призначення дострокових виборів в Раду і виборів президента або ж передача частини повноважень більш компетентним людям.

Юлія Тимошенко обіймає посаду народного депутата з 1997 року. Вона була прем'єр-міністром України з 2007 по 2010 рік. Після приходу до влади Віктора Януковича була засуджена на 7 років позбавлення волі у справі про перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією.

Після перемоги євромайдан Тимошенко була звільнена з колонії рішенням Верховної Ради. Тричі балотувалася на пост президента України в 2010, 2014 і 2019 роках.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що бойовики на Донбасі вдарили по позиціях ВСУ.

Також читайте про заборону російської вакцини в Україні.