Головна Новини Політика кабмін Стало відомо, чи зможе Арсен Аваков стати новим прем'єр-міністром України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи зможе Арсен Аваков стати новим прем'єр-міністром України

Відомішим експерт оцінив шанси Авакова

24 лютого 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Український політичний експерт Тарас Загородній розповів про шанси чинного глави МВС Арсена Авакова зайняти пост прем'єр-міністра України після Дениса Шмигаля. Про це він повідомив під час розмови з блогером Юрієм Романенком на його YouTube-каналі.

Стало відомо, чи зможе Арсен Аваков стати новим прем'єр-міністром України

Аваков. Фото: Liga

За його словами, Аваков має всі шанси на те, щоб стати новим главою Кабміну. Експерт сказав, що сила Авакова в тому, що він є главою МВС, в яке крім поліції входить ДСНС, Нацгвардія і прикордонники.

Загородній зазначив, що поки Аваков не вирішить питання з тим, як він буде контролювати на силовиків, на посаду прем'єра він не піде. Експерт підкреслив, що глава МВС має достатньо лобістських можливостей для того, щоб очолити Кабмін.

Він зазначив, що в Авакова є свої люди у Раді та зовнішньополітична підтримка з боку Франції та Канади. Експерт назвав міністр грамотним дипломатом, який вміє налагодити відносини з усіма.

За його словами, Аваков був би непоганим прем'єром, однак у нього немає своєї фракції. Також Загородній висловив сумнів в тому, що Аваков може захотіти розбиратися з газом і тарифами.

Він також сказав, що якщо Аваков захоче піти на пост прем'єра, то йому необхідно буде переконати великих гравців в тому, що він дотримає всі баланси інтересів.

Арсен Аваков очолює міністерство внутрішніх справ України з лютого 2014 року. Він є єдиним міністром, який безперервно обіймає посаду з часів втечі Януковича.

За час перебування Авакова на посаді змінилося два президенти і три прем'єр-міністри України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в США звернулися до Байдена з приводу України.

Читайте також про повернення Віктора Ющенка в політику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини