Головна Новини Політика кабмін Шмигаль розповів, скільки буде коштувати Covid-вакцина для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, скільки буде коштувати Covid-вакцина для українців

Ціна Covid-вакцини у виробника буде стартувати від $15 до $20

4 березня 2021, 19:02
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що вакцина від коронавірусу буде продаватися в комерційних установах України, а ціна цієї вакцини у виробника буде стартувати від $15 до $20. Про це прем'єр розповів в інтерв'ю Фокусу 4 березня.

Шмигаль розповів, скільки буде коштувати Covid-вакцина для українців

Шмигаль розповів про ціну на Covid-вакцину - фото з відкритих джерел

Таким чином, глава уряду зазначив, що Covid-вакцина буде продаватися за ціною, порівнянною з вартістю вакцини від грипу.

"Зараз ціна цієї вакцини у виробника коливається від $15 до $20. Йдуть випробування нових вакцин, виробники швидко розгортають потужності, через кілька місяців конкуренція буде дуже висока. Це збалансує ринок. Думаю, якщо вакцини від грипу або дифтерії в комерційному використанні стоять 300-1200 грн, то вакцина від СOVID-19 буде в цих же межах", — повідомив Шмигаль.

За словами Шмигаля, поки комерційного обігу вакцини немає через те, що виробники вакцин торгують тільки з урядами через великий попит.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що вітчизняні вчені можуть розробити власну вакцину від коронавірусної хвороби, яка зможе конкурувати з препаратами світових компаній. За словами Шмигаля, українські вчені цілком здатні зробити ефективну вакцину, тим більше, що деякі вчені брали участь в розробці препаратів для інших країн. Також прем'єр додав, що українська вакцина вже знаходиться в процесі створення.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в зоопарку американського міста Сан-Дієго п'ять бонобо і чотири орангутана отримали вакцину від Covid-19, призначену для домашніх тварин. Вакцинувати тварин вирішили після того, як вісім горил в січні заразилися Covid-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини