Шмигаль поставив остаточну крапку в історії про транзит російського газу територією України

Керівник уряду заперечив перемовини про продовження транзиту російського газу

Україна не збирається продовжувати транзитну угоду з Росією після завершення строку її дії. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Стратегічна мета України – накласти санкції на російську газову молекулу, позбавити кремль прибутків від продажу вуглеводнів, за які агресор фінансує війну. Ми закликаємо усі країни Європи до повної відмови від нафти та газу з РФ", – зазначив керівник українського уряду.

Денис Шмигаль наголосив, що угода про асоціацію з ЄС зобов'язує Україну забезпечувати надійне постачання нафти і газу до європейських країн. Проте Україна не готова співпрацювати з Росією, не планує цього робити і не буде продовжувати угоду з нею.

Читайте також на порталі "Коментарі" - прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков відреагував на слова президента України Володимира Зеленського щодо рішення не продовжувати контракт з РФ про транзит російського газу через українські території. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Під час прес-конференції 27 серпня Володимир Зеленський заявив, що "договір з Росією ніхто подовжувати не буде, тут ми поставили крапку". Таким чином після 31 грудня 2024 року російський газ не буде транспортуватися до Європи через Україну. Речник Кремля Дмитрій Пєсков під час брифінгу заявив, що такі повідомлення шкодять ЄС.

"Безумовно, такі рішення української сторони завдадуть серйозної шкоди інтересам європейських споживачів… їм доведеться платити набагато більше, роблячи цим свою промисловість менш конкурентоспроможною", - сказав Пєсков.