Разумков закликав Кабмін опублікувати умови кредиту від МВФ

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков переконаний, що суспільство має знати правдиву інформацію, прописану в меморандумі з МВФ

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков звернувся до уряду України з проханням опублікувати текст меморандуму, який повинен бути підписаний з Міжнародним валютним фондом. Про це передає агентство "РБК-Україна".

Так, парламентарій зазначив, що на даний момент текст, опублікований в засобах масової інформації та інших публічних ресурсах, навряд чи відповідає дійсності.

"Я впевнений, що Кабмін повинен продемонструвати меморандум, який буде підписаний з МВФ. І хоча я не є частиною переговорної групи, буде правильно, коли люди, які безпосередньо беруть участь у цьому процесі, будуть його коментувати. Пункти, які там відображені, служитимуть інтересам України... Хотілося б побачити документ", - зазначив спікер на брифінгу у Верховній Раді.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що МВФ опублікував меморандум економічної та фінансової політики України. Документ містить ключові аспекти антикризової програми України, яку підтримав МВФ в рамках другого перегляду програми "stand by".

Так, у порівнянні з листопадовим варіантом Меморандуму, прогноз падіння ВВП України в 2009 році складе 8% (раніше - 3%), інфляція - 16% (17%). МВФ відзначає, що однією з головних цілей монетарної політики України буде зменшення інфляції.