Рада відправила у відставку віце-прем'єр-міністра Пристайка

Вадим Пристайко припинив бути віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Верховна Рада відправила у відставку віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка. Про це стало відомо в ході засідання парламенту.

Так, за таке рішення у парламенті проголосували 296 депутатів.

Зазначимо, що Пристайко не виступив в ході засідання зі звітом про виконану роботу.

Як повідомлялося, у парламент України внесли подання на двох нових міністрів і віце-прем'єра. Експерты проаналізували для порталу "Коментарі" пропозицію прем'єра Дениса Шмигаля і можливість затвердження цих кандидатів.

Як розповів політичний оглядач, експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв, зміна Вадима Пристайка на Ольгу Стефанишину, яка до вересня 2019 року керувала Урядовим офісом з координації європейської та євроатлантичної інтеграції, точно не сенсація, і не інтрига.

"Вже з'явилися повідомлення, що Пристайка відправляють послом до Великобританії. Та після виходу з ЄС стає гравцем суб'єктним для української міжнародної політики. Тому туди і відправляють найбільш "євроінтеграційного" з усіх можливих у команді президента Зеленського", - сказав експерт.

Додамо, що віце-прем'єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції пропонується зробити Ольгу Стефанишину, міністром культури – Олександра Ткаченко, міністром екології – Романа Абрамовського.