Колишній міністр висловився про проєкт бюджету-2025: "А шо? Так можна було?"

Політика обурила стаття видатків на інвестиційні проєкти

На порталі Верховної Ради опубліковано проєкт Державного Бюджету на 2025 рік. Показники мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму залишаються без змін. Ним планується залишити головні соціальні показники та мінімуми на попередньому рівні протягом 2025 року, перерозподілити відсоток податків, що надходить до державного і місцевих бюджетів та внести ряд інших змін. Серед іншого, законопроєкт визначає особливості оплати праці працівників бюджетної сфери, та встановлює новий порядок індексації зарплати.

Головним пріоритетом державного бюджету залишається сектор безпеки та оборони, а також соціальна підтримка вразливих категорій громадян. Попередньо курс гривні до долара у 2025 році становитиме 45 грн.

Окрема стаття проєкту Бюджету – "реалізація публічних інвестиційних проектів".

Колишній віце-прем’єр-міністр України та міністр соціальної політики Павло Розенко емоційно висловився з цього приводу у Фейсбук.

"Янукович в шокє: А шо? Так можна було?

Зацікавила в проекті боджету на 2025 рік строчка: "реалізація публічних інвестиційних проектів". Ціна питання 25 МІЛЬЯРДІВ (!!!!) ГРИВЕНЬ! А хто ж обирає ці "публічні інвестиційні проекти"?? І "піліт" ці десятки мільярдів гривень?

"Стратегічна інвестиційна рада" у складі… Барабанна дріб….

У складі: Кабінету міністрів України!!!!!" – зазначає Розенко.

Він відмічає, що у складі ради немає жодного представника громадськості, представника бізнес-спільноти, експертного середовища, міжнародних структур чи недержавних установ.

"Просто, в ручному режимі… 25 МІЛЬЯРДІВ розпілят між потрібними людьми.

А коштів на соцвиплати і соцстандарти, ясно, що немає. Ну війна ж… Де взяти гроші?" – задається питанням політик.