Кабмін вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації: хто може розраховувати на "бронь"

Уряд також уточнив вимоги до інформації, яка має міститись у списках бронювання

Уряд вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних під час військового стану засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Портал Дія). Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у постанові від 1 жовтня 2024 року №1125.

У документі йдеться, що до списків на бронювання "включаються військовозобов'язані, взяті на персональний військовий облік у відповідному державному органі, підприємстві, установі".

Крім того, уряд уточнив вимоги до інформації, яка має бути у списках бронювання, доповнивши перелік такими даними: реквізити військово-облікового документа (у паперовій або електронній формі); військово-облікова спеціальність; дата уточнення військово-облікових даних.

Відповідно до постанови, у разі позитивного результату перевірки, проведеної, засобами Реєстру військовозобов'язаних переведення військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік на строк дії відстрочки здійснюється автоматично у разі, коли військовозобов'язаний: перебуває на військовому обліку та має військово-обліковий документ (у паперовій чи електронній формі); уточнив дані щодо перебування на військовому обліку; не знаходиться у розшуку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - міністр фінансів України Сергій Марченко вважає, що економічне бронювання треба було давно ввести. Водночас, навколо цього питання все ще одягнений полеміка. Питання дуже і дуже непросте, тому багато моментів дискутуються. Таку думку голова Мінфіну під час дискусії від "Лівого берега".

"Коли ви спілкуєтеся з військовими, ви їх ніколи не переконаєте, що це потрібно робити. Ніколи. Вони кажуть: давайте ми теж зараз 35 тисяч заплатимо і підемо трохи відпочинемо. І на це питання я не знаю відповіді", - зазначив Сергій Марченко.