Кабмін призначив нового в.о. міністра освіти

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів

У четвер, 25 червня, Кабінет міністрів України призначив Сергія Шкарлета виконуючим обов'язки міністра освіти і науки. Рішення було прийнято на засіданні Кабміну.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет - ректор Чернігівського державного технологічного університету з 2010 року. Про можливості його призначення на дану посаду в одному з інтерв'ю повідомляв президент України Володимир Зеленський. Раніше виконуючою обов'язки профільного міністра була Любомира Мандзій.

Новий міністр - доктор економічних наук, професор. У 2013 році Шкарлет отримав нагрудний знак від екс-міністра освіти Дмитра Табачника та посвідчення "Заслужений діяч науки і техніки України".

Шкарлета неодноразово звинувачували у плагіаті під час написання наукових робіт, але сам міністр від цього відмовляється.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, у Міністерстві освіти і науки розповіли, як з вересня зміниться освіту в українських школах. Для тих, хто планує здавати зовнішнє незалежне тестування, "Коментарі" зібрали в одному матеріалі все найважливіше про даному процесі.