Головна Новини Політика кабмін Кабмін має намір підвищити зарплати бюджетникам
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін має намір підвищити зарплати бюджетникам

В уряді розглянуть постанову про збільшення зарплат працівникам бюджетної сфери

20 січня 2021, 11:06
Поділіться публікацією:

Уряд збирається підвищити заробітну плату працівникам бюджетних установ. Постанова під назвою "Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери" чиновники розглянуть на засіданні Кабміну 20 січня.

Кабмін має намір підвищити зарплати бюджетникам

Оклади бюджетникам будуть збільшені / Фото Діло

Так, згідно з документом, посадові оклади повинні вирости на 20% з січня, а з 1 грудня зарплати піднімуться на додаткові 8,3%. Підвищення розмірів зарплат пов'язано зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати в Україні — тепер посадові оклади будуть розраховуватися на основі тарифної ставки працівника 1-го тарифного розряду ЄТС — 2 670 гривень, а з 1 грудня 2021 року — 2 893 гривні. Для порівняння, на сьогодні ставка працівника 1-го тарифного розряду становить 2 225 гривень. Таким чином, за 2021 рік оклад виросте на 30%.

"З метою недопущення збільшення грошового розриву між посадовим окладом (тарифною ставкою) працівника 1-го тарифного розряду та розміру мінімальної заробітної плати у 2021 році (з 01.01.2021 — 6 000 грн, з 01.12.2021 — 6 500 грн), розмір посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду, виходячи з якого обчислюються посадові оклади за всіма тарифними розрядами ЄТС, вимагає пропорційного перегляду ", — йдеться в документі.

У пояснювальній записці до постанови також зазначено, що з 1 вересня 2020 року співвідношення між посадовим окладом працівника 1-го тарифного розряду (2 225 грн) і мінімальною заробітною платою (5 000 грн) становить 44,5%.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна все частіше виникають проблеми з заборгованістю по зарплаті. Є відомості, що в деяких регіонах не платять лікарям і вчителям. У чому причини такої ситуації і які можуть бути наслідки, в тому числі для влади — "Коментарі" з'ясовували разом з експертами.

Нагадаємо, що спікер українського уряду вважає зарплату народних обранців невисокою. Глава Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що недостатній рівень зарплат породжує корупційні дії, які можна винищити виключно за допомогою залучення до кримінальної відповідальності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини