Експерт назвав п'ятірку міністрів, яких незабаром попросять "на вихід"

Заява про відставку міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України Романа Абрамовського стала першим кроком у кадрових ротаціях в уряді

На звільненні Романа Абрамовського кадрові ротації в Кабміні не припиняться. В найближчий час "на вихід" попросять ще п'ятьох міністрів: Дениса Малюську, Андрія Тарана, Олега Уруського, Олега Немчинова та Олександра Ткаченка. Як передає видання "Коментарі", такою інсайдерською інформацією в Facebook поділився політолог і блогер Олексій Голобуцький.

Політолог зазначає, заяву про відставку міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України Романа Абрамовського стало першим кроком у кадрових ротаціях в уряді, неодноразово анонсувалися ще зі середини літа. Після зняття з посади Дмитра Разумкова і планового переформатування у Верховній Раді, влада запускає процес звільнення міністрів в уряді. Причин кілька.

"По деяким міністрам вже накопичився критичний рівень негативу, деякі міністри просто не змогли налагодити і продемонструвати хоч якусь ефективну помітну роботу. До того ж свіжий офшорний скандал, "вагнергейт" і критичну ситуацію з тарифами влада хоче перебити "кадровою темою", - зазначив Голобуцький.

Він додає, ще свіжа соціологія з відкатом рейтингу президента змушує Володимира Зеленського до рішучих кадрових змін. Логіка тут проста - демонстрація своєї сили і таким чином рятувати президентський рейтинг, пропонуючи виборцям "цапів-відбувайлів-міністрів", яких можна зробити винним у всіх провалах влади.

Таким чином вже зовсім скоро Кабмін може оновитися мінімум на третину.

Читайте також на порталі "Коментарі" - "слуги народу" вже шукають нового міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів.