Бюро економічної безпеки розпочало роботу: що означає старт реформи для України

Запуск Бюро економічної безпеки сприятиме захисту економіки України

24 листопада Кабінет Міністрів України видав розпорядження "Про початок діяльності Бюро економічної безпеки", що передбачає офіційний старт діяльності БЕБ. Основною функцією Бюро економічної безпеки є протидія правопорушенням, що можуть завдати шкоди економіці держави. Про це зазначено в розпорядженні уряду.

Як повідомляють на сайті БЕБ, центральний апарат сформований достатньо для запуску аналітичної та правоохоронної функцій Бюро. Водночас із виконанням основних функцій планується кадрове доукомплектування БЕБ і розбудова територіальних управлінь. Хоч рішення про запуск роботи Бюро вже було ухвалено, проте приміщення та будівлі для роботи ще не було виділено, що може значно ускладнити передачу кримінальних впроваджень до БЕБ від правоохоронців.

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook голова Бюро Вадим Мельник, за останні три місяці було виконано значний обсяг роботи задля запуску функціонування органу. Зараз триває кадровий конкурс до БЕБ і розпочинається розбудова територіальних управлінь. На думку очільника, Бюро має ефективно допомогти в реалізації безпекової та фінансово-економічної стратегії держави.

"Це означає старт реформи системи економічної безпеки країни: практика фіскального тиску на бізнес залишається у минулому, майбутнє - за правоохоронною діяльністю, керованою аналітикою. Саме так вдасться виконати завдання із детінізації національної економіки та захисту системи публічних фінансів", - зазначає Вадим Мельник.


Як повідомляли раніше "Коментарі", Бюро економічної безпеки планувало розпочати свою діяльність із виявлення та подолання "схематозу" й викриття корумпованих чиновників.