Головна Новини Політика кабмін Баканов може стати генпрокурором, а Венедиктова піде в міністри - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Баканов може стати генпрокурором, а Венедиктова піде в міністри - ЗМІ

За словами джерела в "Слузі Народу" ротація Баканов-Венедиктова - це цілком робоча схема, але конкретики поки немає

7 вересня 2020, 17:16 comments1127
Поділіться публікацією:

Нинішній глава Служби безпеки України Іван Баканов може стати новим генпрокурором. Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на свої джерела.

Баканов може стати генпрокурором, а Венедиктова піде в міністри - ЗМІ

Фото: Офіс генпрокурора

У той же час, говориться в повідомленні, Ірина Венедиктова може претендувати на пост міністра юстиції.

"Ротація Баканов-Венедиктова — це цілком робоча схема. Чутки про це вже давно ходять, але поки ніякої конкретики немає", — сказало одне з джерел РБК-Україна.

Також, посилаючись на джерело, РБК стверджує, що третина фракції "Слуга народу" незадоволені главою Мін'юсту Денисом Малюськой через його ексцентричну поведінку.

Також не виключається про перетрубації верхівки Мінфіну і Мінекономіки. Главами міністерств Сергієм Марченко та Ігорем Петрашко, які на постах не більше півроку, виявилися не задоволені монобільшість "СН".

"Криза в енергетиці існує? Існує. Криза в економіці існує? Існує. Криза з фінансами і бюджетом існує? Ось вам всі відповіді. Якщо ми не побачимо конкретного швидкого руху і плану, вони будуть змінені", — заявив глава фракції Арахамія на початку вересня .

У той же час, заступник голови фракції "Слуга Народу" Євгенія Кравчук підкреслила, що про зміну глав відомств мови поки не йде. Її однопартієць Данило Гетманцев заявляє про те, що до роботи міністерств фінансово-економічного блоку дійсно виникає багато питань, такі як відсутність стратегії підтримки аграрної промисловості і розуміння економічного розвитку держави найближчим часом.

Щодо міністра Петрашко у "Слуг народу" виникло невдоволення ще під час обговорення програми діяльності уряду на початку літа.

"У нього два профільних комітети — економічного розвитку і аграрної політики. З двома комітетами нормальної комунікації не було. Є стратегічне рішення, що це міністерство потрібно розділити на міністерство економічного розвитку і міністерство аграрної політики. Відповідно, це буде два крісла", — розповіла Кравчук.

Петрашко ж, в своє виправдання заявив, що у зв'язку з пандемією коронавируса український уряд зіткнувся з такими викликами, які до цього ніхто в світі не вирішував.

"Пандемія коронавируса завдала серйозного удару не тільки по медичним системам країн світу, а й по економіці. Не було ніяких рецептів, але потрібно було діяти системно і виважено", — сказав глава Мінекономіки.

Що ж стосується Мінфіну, то найбільше в "Слузі народу" незадоволені призначеннями і ходом реформи в Митній службі.

"Останні призначення в митниці викликають занепокоєння. Занепокоєння викликає не тільки те, що ми не бачимо відчутного прогресу в реформі митниці. Але ми і не бачимо подолання корупційних схем, які дісталися нам у спадок від попередньої влади. Навпаки, повертаються люди, які працювали з цими схемами", — пояснив Данило Гетманцев.

У фінансовому комітеті уряду також заявляють про повільне відношення в підготовці деяких документів міністерством. Так, до парламенту все ще не був внесений законопроект про амністію капіталів, в розробці якого бере участь Мінфін. Ще одна претензія комітету — це недофінансування витрат медичної сфери.

"Але чи потрібно за результатами цих помилок приймати кадрові рішення, або можна ці помилки виправити — ми будемо з'ясовувати найближчим часом. На наступному засіданні нашого комітету, 9 вересня, ми будемо заслуховувати міністра фінансів. І поставимо йому багато питань", — сказав Гетманцев.

Доля Марченко як міністра буде залежати від бюджетного процесу і якості головного фінансового документа країни, який надійде в Раду до 15 вересня, уточнила заступник голови фракції Кравчук. З іншого боку, міняти міністра під час процесу прийняття бюджету теж ризиковано, — зауважила вона.

"Якраз одним з двох міністрів, який залишився з уряду, призначеного восьмим скликанням Ради, була міністр фінансів Оксана Маркарова. І як раз з тієї причини, що, коли ми тільки вступили в повноваження, починався бюджетний процес", — сказала Кравчук.

У той же час, за словами джерела в партії, Марченко користується підтримкою президента Володимира Зеленського, а Петрашко — людина прем'єра Дениса Шмигаль. І винести питання про їх звільнення в зал вже зараз — виглядало б як виклик керівництву країни, а критична маса невдоволення цими міністрами в Раді ще не накопичилася.

Раніше "Коментарі" писали про те, що "Слуга народу" Ірина Верещук виступила з яскравою промовою на з'їзді президентської партії в Києві, де була заявлена кандидатом на виборах мера столиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини