Головна Новини Політика Скандали Волошин: "Відкривати кримінальні справи проти Медведчука за пошук миру на Донбасі - це просто абсурд"
commentss НОВИНИ Всі новини

Волошин: "Відкривати кримінальні справи проти Медведчука за пошук миру на Донбасі - це просто абсурд"

Нардеп вважає, що тільки у ОПЗЖ є реальний мирний план врегулювання конфлікту на Сході України

16 вересня 2020, 15:43
Поділіться публікацією:

В рамках роботи міжфракційного об'єднання "Міжпарламентський діалог заради миру: Україна — Росія — Німеччина — Франція" Віктор Медведчук і інші депутати від ОПЗЖ разом з видними європейськими і російськими парламентаріями шукають шляхи для встановлення міцного миру на Донбасі. Однак, замість того, щоб вітати і підтримувати цю ініціативу, українська влада "шиє представникам опозиції абсурдні кримінальні справи" за нібито державну зраду. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів народний депутат, член фракції "Опозиційна платформа — За життя" Олег Волошин.

Волошин: "Відкривати кримінальні справи проти Медведчука за пошук миру на Донбасі - це просто абсурд"

Він зазначив, що за 6 років конфлікту на Донбасі українська влада ні на крок не наблизилася до досягнення миру. Саме тому, за його словами, фракція ОПЗЖ ініціювала створення міжфракційного об'єднання, метою якого є врегулювання ситуації на Сході України. Волошин каже, що в роботі об'єднання підключилися парламентарії Франції, Німеччини і Росії, які також зацікавлені у вирішенні питання по Донбасу, адже через ситуацію з санкціями страждають економічні відносини цих країн.

"Природно, вони на цьому тлі кажуть: а через що це? Через конфлікт на Донбасі? Так скільки можна? Давайте вже щось робити, його треба вирішувати", — говорить Волошин.

Нардеп нагадав, що мирний план Медведчука Донбасом був представлений в Сенаті Франції, Бундестазі Німеччини, і отримав позитивні відгуки європейських парламентаріїв. А 10 березня представники ОПЗЖ обговорили питання мирного врегулювання з депутатами Держдуми РФ. І ось чомусь саме в цьому хтось побачив державну зраду — продовжує обранець народу.

"Депутат від партії "Голос" Бобровська звертається до суду, який раптом зобов'язує державне бюро розслідувань порушити проти Медведчука та інших моїх колег кримінальну справу за статтею державна зрада. А в чому, вибачте, державна зрада? В тому, що вони приїхали в Москву і представили проект про притягнення депутатів до мирного врегулювання. Вони що при цьому якісь секрети державні туди привезли? Вони доступу до держтаємниці навіть не мають, це просто абсурд", — додав Волошин.

На його думку, такі політичні репресії проти ОПЗЖ викликані виключно тим, що українці підтримують мирний план Медведчука Донбасом.

"Вони порушують кримінальні справи проти тих, хто відкрито, в публічній площині з ними конкурує. Ось ми переграємо по треку миротворчості, тому що всім зрозуміло, що у нас є певний мирний план. Рейтинг партії зростає. Будь ласка, запропонуйте свій мирний план і реалізуйте його. Ось це називається демократична конкуренція", — підсумував Олег Волошин.

Раніше ми повідомляли, що СБУ продовжує відкривати кримінальні справи проти голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука за розробку плану з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини