Головна Новини Політика Скандали.Політика В Зеленського відреагували на заяву Фокіна щодо Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Зеленського відреагували на заяву Фокіна щодо Донбасу

В Офісі президента звинуватили члена ТКГ в Мінську в тому, що він сплутав особисту точку зору з державною позицією

30 вересня 2020, 09:09
Поділіться публікацією:

В Офісі президента вкрай обурені заявами Вітольда Фокіна про війну на Донбасі. Напередодні представник України в Тристоронньої контактній групі сказав, що не бачить доказів російської агресії на сході країни. Це йде всупереч з інтересами держави, заявили нині у Зеленського.

В Зеленського відреагували на заяву Фокіна щодо Донбасу

Вітольд Фокін. Фото: Фокус

В ОП запевняють — все, що сказав Фокін під час засідання парламентського комітету з питань державної влади, це його особиста позиція. До державної вона не має ніякого відношення. Навіть більше — вона їй суперечить.

"Ми неприємно здивовані особистими висловлюваннями першого заступника української делегації в ТКГ. Кожен, хто представляє інтереси держави, не повинен плутати особисте з офіційним. Якщо є якісь розбіжності в позиціях, то потрібно робити свій вибір на користь державного. Принаймні, до тих пір, поки ти є офіційним представником цієї держави", — відзначили у Зеленського.

В Офісі глави держави акцентували на тому, що Україна як і раніше вважає Росію агресором, який незаконно анексував Крим, а потім окупував частину Донбасу. І тому є офіційні підтвердження і докази.

"Саме Росія зараз повністю контролює українські окуповані території. Саме ця держава має вирішальний вплив на все, що відбувається там. І це очевидно", — йдеться в заяві ОП.

А ось чи виключать Вітольда Фокіна після такого висловлювання з ТКГ — поки що невідомо. У заяві ОП про це не було сказано ні слова.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як відреагував на заяви Вітольда Фокіна міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Це було доволі різко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини