Головна Новини Політика Скандали В Слузі народу пояснили вислів про "дітей низької якості"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Слузі народу пояснили вислів про "дітей низької якості"

Після заяви про "дітей низької якості" депутата зі "Слуги народу" Галину Третякову Союз Федерації профспілок вимагає звільнити з посади голови парламентського комітету, а в соцмережах її звинуватили у нацизмі

25 червня 2020, 11:07 comments2588
Поділіться публікацією:

Чи відправлять Галину Третякову у відставку з посади керівника парламентського комітету з питань соцполітики, фракція "Слуга народу" вирішить під час засідання фракції. Про це заявила депутат з президентської політсили Олена Мошенець. Сама вона вибачилася в ефірі телеканалу "Україна 24" за слова колеги про "дітей низької якості".

В Слузі народу пояснили вислів про "дітей низької якості"

Фото: nikvesti.com

Напередодні депутат з монобільшості Галина Третякова брала участь у вебінарі Вищої школи економіки, де розмірковувала про доцільність виділення коштів на народження дитини малозабезпеченим категоріям громадян України. Третякова вважає, що таким людям краще допомагати, наприклад, їжею. А от гроші на дитину вони можуть використовувати не за призначенням.

"Народжують дитину не для того, щоб вона отримала освіту і рівні права, а для того, щоб отримати від держави цю матеріальну допомогу. Я зараз скажу жорстко, але це призводить до того, що  народжуються діти дуже низької якості", — сказала Третякова.

Депутат Олена Мошенець не стала відкрито захищати колегу, але пояснила, що фразу  Третякової могли неправильно витлумачити, а сама вона просто невірно підібрала слова.

"Мені здається, що Галина Третякова обрала цитату, щоб підкреслити свою думку. Я, так розумію, з контексту. Мені здається, вона мала на увазі дітей, які мають низьку якість освіти. А вийшло, що це діти низької якості", — говорить Мошенець.

Як би там не було, а вибачитися за свої слова Галині Третяковій доведеться, вважає Олена Мошинець. Вона і сама попросила вибачення в прямому ефірі.

"Я хочу попросити вибачення в усіх дітей і всіх українців за нашу політсилу і пані Третякову, зокрема. Питання щодо звільнення з посади голови парламентського комітету ми вирішимо під час засідання фракції. Також чекаємо її вибачень і пояснень даного формулювання", — сказала депутат.

Нагадаємо, що за останні кілька днів це вже другий гучний скандал у "Слузі народу". Раніше голова фракції Давид Арахамія і керівник партії нардеп Олександр Корнієнко, не вибираючи виразів, обговорювали свою колегу з монобільшості. У розмові звучали характеристики "робоча баба" і "корабельна сосна". Кому вони були присвячені — "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини