Головна Новини Політика Скандали.Політика У дисертації Портнова виявили плагіат
commentss НОВИНИ Всі новини

У дисертації Портнова виявили плагіат

Через плагіат колишнього заступника глави Адміністрації Януковича - Андрія Портнова - можуть позбавити звання доктора юридичних наук

10 червня 2020, 12:33 comments1639
Поділіться публікацією:

Агентство по забезпеченню якості вищої освіти знову виявило плагіат в докторській дисертації Андрія Портнова. Колишній заступник глави Адміністрації президента "вкрав" цілий шматок тексту іншого автора, повідомив керівник Нацагенства Сергій Квіт.

У дисертації Портнова виявили плагіат

Дисертацію Портнова вивчити більш детально вирішили в комітеті Нацагентсва, який займається питаннями етики. На початку березня колишній соратник Януковича вже попався на плагіаті. Цього разу виявили ще два підозрілих фрагмента в тексті його наукової роботи.

"Один з цих фрагментів можна розцінювати як академічний плагіат — тобто автор публікує фрагмент тексту іншого автора, але не посилається при цьому на нього. Другий фрагмент — це швидше свідчення недостатньої академічної якості. Тобто один і той же шматок тексту автор використав у вступі, а потім у висновках до роботи", — пояснив Квіт.

При цьому, запевняє, голова Нацагенства, колишній топ-чиновник прийом повторення однакових фрагментів в різних частинах дисертації використовував досить часто.

Що ж стосується скопійованого фрагмента, то його Андрій Портнов взяв з підручника "Конституційне право зарубіжних країн".

Щоб повідомити про виявлені докази плагіату Агенство запросило Портонова на засідання комітету з питань етики. Але замість нього прийшли два адвоката політика.

Сам Портнов раніше заперечував, що у його докторській дисертації є плагіат.

Якщо Нацагенство з питань якості вищої освіти підтримає рішення комітету, Андрія Портнова можуть позбавити ступеня доктора юридичних наук. Щоправда для цього Кабмін має затвердити "Порядок скасування рішень спеціалізованої вченої ради щодо присудження наукового ступеня".

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в плагіаті звинуватили брата колишнього президента України Віктора Ющенка — Петра Ющенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини