Головна Новини Політика Скандали Суд зобов'язав ГБР розслідувати запис Баканова і Труби про фальсифікації переслідування проти Медведчука
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд зобов'язав ГБР розслідувати запис Баканова і Труби про фальсифікації переслідування проти Медведчука

У ОПЗЖ впевнені, що організатори та замовники фальсифікації кримінального переслідування Медведчука повинні понести кримінальну відповідальність

3 серпня 2020, 11:21
Поділіться публікацією:

Організатори та замовники фальсифікації кримінального переслідування голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука повинні понести кримінальну відповідальність. Про це заявила прес-служба ОПЗЖ.

Суд зобов'язав ГБР розслідувати запис Баканова і Труби про фальсифікації переслідування проти Медведчука

У партії повідомили, що 16 липня цього року Печерський районний суд Києва прийняв рішення по скарзі народного депутата України Рената Кузьміна на бездіяльність уповноважених осіб ГБР, що полягає в невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про кримінальне правопорушення.

"31 січня 2020 року українські ЗМІ оприлюднили запис розмови, в ході якого глава СБУ Баканов обговорює фальсифікацію кримінальної справи проти Віктора Медведчука з директором ГБР Трубою. Глава СБУ, як стверджують ЗМІ, заявив: "Ми вчора дискутували з Володимиром Олександровичем (Зеленським. — ред.) з приводу кримінальних справ по Медведчуку, які там є. Він просто постійно щось говорить, і в принципі ці справи можна плодити і плодити. Я кажу, що якщо ми їх почнемо плодити одне за іншим, все одно лінгвістична експертиза повинна бути, яка щось знайде в цих висловлюваннях...", — цитують записи в партії Медведчука.

У зв'язку з цим "Опозиційна платформа — За життя" зажадала об'єктивного розслідування щодо оприлюднених ЗМІ записів. Однак, як кажуть в партії Медведчука, ГБР таке розслідування не початоло. У ОПЗЖ впевнені, що Державне бюро розслідувань перетворилося в "потужний інструмент зовнішнього управління, а також в засіб політичного переслідування інакомислячих".

У партії Медведчука також підкреслили, що зараз, після рішення Печерського районного суду Києва, уповноважені особи ГБР повинні виконати вимоги, викладені в зверненні народних депутатів Кузьміна, Шуфрича, Загороднього, Німченко і Козака, і почати кримінальне розслідування правопорушень, передбачених статтею 344 ( "Втручання в діяльність державного діяча ") і статтею 366 ("Службове підроблення") Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше прес-служба Віктора Медведчука повідомила, що Верховний Суд України поставив жирну крапку в справі про поширення наклепу стосовно голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народного депутата Віктора Медведчука і його батька.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини