Головна Новини Політика Скандали.Політика Скандал в "Слузі народу": нардепа Третякову звинуватили в нацизмі
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал в "Слузі народу": нардепа Третякову звинуватили в нацизмі

Рада Федерації профспілок вимагає відправити у відставку депутата Галину Третякову за її висловлювання про "дітей низької якості"

25 червня 2020, 08:18 comments4384
Поділіться публікацією:

У скандал вплуталася черговий депутат зі "Слуги народу". Цього разу главу парламентського комітету з питань соцполітики Галину Третякову в  звинуватили в нацизмі. Під час вебінару, який онлайн проводила Київська школа економіки, депутат назвала дітей з бідних родин — "дітьми низької якості". Відразу ж після цього Рада Федерації профспілок зажадала відставки Третякової.

Скандал в "Слузі народу": нардепа Третякову звинуватили в нацизмі

Під час вебінару йшлося про матеріальну допомогу, яку отримують сім'ї при народженні дитини. Галина Третьякова пояснила, що, на її думку, слід підтримувати грошима, в першу чергу, "захисників і годувальників". Тобто сім'ї, де батьки заробляють і можуть забезпечити дитину всім необхідним. А ось незаможні і фінансово неграмотні громадяни можуть використовувати ці кошти не за призначенням, — впевнена депутат.

"Коли ми такі кошти даємо демографічно, то народжують дитину не для того, щоб вона отримала рівні права, освіту і все інше. Дитину народжують лише для того, щоб отримати від держави цю матеріальну допомогу. Це призводить до того, я зараз скажу жорстко, що народжуються діти дуже низької якості. В свою чергу, це закінчується тим, що вони потім теж будуть сидіти на публічному забезпеченні", — сказала Третякова.

Депутат також розповіла про приклад Сінгапуру, де свого часу заохочували стерилізацію неосвічених і незаможних жінок.

"Жорстокими і навіть садистськими методами викорчовували ті елементи, які не були годувальниками і захисниками. Треба пісню співати тому, хто встає щодня на захист батьківщини, щоб годувати своїх утриманців. Ті, хто не роблять цього, не можуть себе віднести до гідного життя. Ось так потрібно, я вважаю, захищати звичайну людину", — говорить депутат.

Ці слова викликали хвилю обурення в соцмережах і не тільки. Рада Федерації профспілок виступила із заявою та вимагає відправити Третьякову у відставку з посади голови парламентського комітету з питань соцполітики. Її позицію назвали "антисоціальною".

Деякі користувачі, і зовсім, звинуватили Галину Третьякову в нацизмі. Наприклад, колишній нардеп Борисла Береза написав у себе у Facebook наступне:

"Ці слова про "дітей поганої якості" — це ж треш якийсь із запахом нацизму. Цікаво, коли ж вона запропонує ще вимірювати циркулями черепа або стерилізувати жінок без вищої освіти?"

Раніше в скандал вплутались ще два депутати зі "Слуги народу". Давид Арахамія і Олександр Корнієнко, не вибираючи виразів, обговорювали свою колегу по фракції. Що саме сказали, "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини