Головна Новини Політика Скандали Радник і родич глави СБУ відвідує Москву і окупований Крим, - бізнесмен
commentss НОВИНИ Всі новини

Радник і родич глави СБУ відвідує Москву і окупований Крим, - бізнесмен

Ігор Тинний розповів про бізнес-діяльності найближчого оточення Івана Баканова, який той, ймовірно, вважав за краще б приховати від громадськості

24 серпня 2020, 18:58 comments2914
Поділіться публікацією:

Офіційний радник глави СБУ Івана Баканова Олександр Бєляєв після окупації Криму і Донбасу продовжував літати в Москву і на півострів у справах бізнесу. Про це розповів у своїй статті для видання "Українська правда" підприємець, з оучредітель Української асоціації відновлюваної енергетики Олег Тинний.

Радник і родич глави СБУ відвідує Москву і окупований Крим, - бізнесмен

Так, згідно із заявою бізнесмена, на початку 2020 року, СБУ порушило проти його компаній кілька кримінальних справ. Одна зі статей "можливе фінансування тероризму", яка дописана навмисне, зазначає Тинний і тільки для того, що "переслідувати" його мало право саме СБУ.

"Трохи мене веселить тема фінансування незаконних збройних угруповань, яке моїм компаніям СБУ намагається інкримінувати. Попутно інформую пана главу СБУ, що його родич, кращий друг, офіційний радник і бізнес-партнер Олександр Бєляєв протягом 2015-2020 року (за часів відкритого військового протистояння з незаконними збройними формуваннями та російськими окупаційними військами в Донбасі) зробив принаймні 13 поїздок в Москву через Мінськ. А також мінімум один раз з'їздив до окупованого Крим перевірити, як там бізнес ", — вказав підприємець.

Також він зазначив, що Баканов про бізнес Бєляєва в Криму прекрасно обізнаний, тому що "саме на нього особисто виписувалися довіреності на підписання договорів, про що збереглися нотаріальні записки".

"Які мелодійні назви у підприємств, заснованих Бєляєвим в Україні: ТОВ" Алтай, компанія з розвитку проектів ", ТОВ" Байкал-Інвест "та інші. Може, хто з журналістів побачить голови СБУ, то запитайте, чому його родич так регулярно і вільно їздить в РФ і не боїться, що його там схоплять в "обмінний фонд", як часто траплялося з українськими патріотами. і ще треба запитати "Чий Крим?", — вказав Тинний.

Відзначимо, що Бєляєв доводиться чоловіком рідної сестри дружини Баканова.

Також нагадаємо, що СБУ сьогодні переслідує ті компанії Тинного, які в 2009 році виграли суди у фірм дружини Баканова і Бєляєва. Суперечка тоді був навколо міні-ГЕС. І згідно з рішенням Солом'янський суду, фірми родичів глави СБУ експлуатували їх незаконно. Вони втратили таке право після того, як через госаукціон ГЕС викупили підприємства Тинного.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з оучредітель Української асоціації відновлюваної енергетики Ігор Тинний розповів, як Україні пережити вірусну пандемію і не зруйнувати економіку всієї країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини