Головна Новини Політика Скандали.Політика Партія Медведчука: Зеленський показав повну безпорадність у питанні встановлення миру на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Партія Медведчука: Зеленський показав повну безпорадність у питанні встановлення миру на Донбасі

У ОПЗЖ вважають, що президент повинен піти у відставку

31 липня 2020, 14:55
Поділіться публікацією:

Враховуючи безпорадність влади і її бездіяльність у питанні встановлення миру на Донбасі, президент України Володимир Зеленський повинен піти у відставку разом зі своєю командою. З такою заявою виступила партія "Опозиційна платформа – За життя".

Партія Медведчука: Зеленський показав повну безпорадність у питанні встановлення миру на Донбасі

У политсиле переконанийи: нинішня влада, яка не має політичної волі для встановлення миру, займається саботажем домовленостей про припинення вогню, досягнутих в Мінську.

У партії Медведчука нагадали, що на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи в рамках мінських переговорів 22 липня 2020 року Україна погодила додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню на лінії зіткнення, і свій підпис поставив представник України разом з представниками ОБСЄ, Росії та Донбасу.

"В той день з'явилася слабка надія, що нарешті-то припиняться обстріл і перестануть гинути наші громадяни по обидві сторони лінії розмежування. Згідно із зазначеним рішенням, Міністерство оборони України повинно було видати наказ і публічно заявити про це із зазначенням переліку всіх заходів, передбачених рішенням ТКГ", – зазначили в ОПЗЖ.

Зазначені заходи, нагадали в партії, почали діяти з 00:01 27 липня 2020 року. Однак Міністерство оборони України оприлюднило на своєму сайті не всі заходи і в спотвореній редакції, залишивши Збройним Силам України право відкривати вогонь без чіткого дотримання вимог підписаного протоколу.

В ході переговорів 22 липня 2020 року при підтримці міжнародних посередників, в тому числі і "нормандської четвірки", була прийнята формулювання: "вогонь у Відповідь в разі наступальних дій допускається тільки в тому випадку, якщо він відкритий за наказом відповідного керівництва Збройних Сил України та керівництва збройних формувань ОРДЛО після безуспішної спроби використовувати вищезгаданий координаційний механізм. Про видання таких наказів буде повідомлена ТКГ".

Однак, зазначили у партії Медведчука, ні підписаний в рамках мінських переговорів документ, ні настійні рекомендації "нормандської четвірки" не втримали Міністерство оборони України від повної спотворення суті домовленостей. "У разі порушення противником режиму "тиші" і створення загрози життю українських військовослужбовців Збройні Сили України мають право відповідати на ворожі обстріли", ‒ зазначено на сайті Міноборони.

"Таке "вільне тлумачення" українською стороною додаткових заходів щодо забезпечення припинення вогню ставить під сумнів чергову спробу стабілізувати обстановку на лінії розмежування і домогтися прогресу в питаннях мирного врегулювання конфлікту, а також зайвий раз підкреслює маніпулятивний характер дій українських влади як по відношенню до жителів Донбасу, так і в рамках міжнародних зобов'язань, у тому числі перед європейськими посередниками", – заявляють в партії.

У ОПЗЖ переконані, що дії української влади інакше як саботажем виконання домовленостей, досягнутих в Мінську, назвати не можна. В результаті цього умисного і свідомого спотворення наказів, спрямованих на виконання заходів по припиненню вогню, обстріли не припинилися.

У партії вважають: заставою таких маніпуляцій української влади, як і переговорів в цілому, є те, що з боку України в Мінську представлені виключно ставленики "Слуги народу", хоча, враховуючи важливість цього питання для України, в роботі переговорної групи повинні брати участь представники всіх фракцій Верховної Ради України.

"Президент Зеленський та його команда в черговий раз, імітуючи роботу по припиненню бойових дій на Сході України, на ділі зробили все, щоб конфлікт продовжувався. І це притому, що основним передвиборчим гаслом Зеленського було обіцянку покласти кінець обстрілу і встановити світ на Донбасі! Подібна поведінка влади, коли мова йде про ключовому питанні збереження територіальної цілісності і суверенітету України, питанні, який найбільше турбує українців, є злочинним, а зловмисне небажання виконувати досягнуті домовленості позиціонує Україну як слабкий і недоговороспособное держава", – підкреслили в партії Медведчука.

У зв'язку з цим "Опозиційна платформа – За життя", враховуючи повну безпорадність влади і злочинний характер її бездіяльності в питанні встановлення миру і переговорів в рамках Тристоронньої контактною групи, заявляє:

"...Президент Зеленський і його політична команда повинні піти у відставку за невиконання свого ключового передвиборчої обіцянки, нездатність і небажання встановити мир на Донбасі".

Як раніше повідомляли "Коментарі", Віктор Медведчук став найвпливовішим представником ФПГ у Верховній Раді.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини