Головна Статті Політика Скандали «Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов
commentss Cтатті Всі новини

«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов

За тиждень в Дубаї ексчиновник витратив річну зарплату в люксовому готелі

23 листопада 2020, 19:17 comments4283
Поділіться публікацією:

Колишнього заступника голови Офісу Президента Сергія Трофімова бачили в готелі Mandarin Oriental Jumeira в Дубаї, де він імовірно провів не менш тижня, відпочиваючи з новоспеченою дружиною в люксовому номері майже за 4 тис. євро за ніч. Загальна вартість "медового місяця" звільненого чиновника — близько 1 млн грн. при офіційній річній зарплаті в 400 тис. грн.

«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов

Трофимова звільнили з Офісу Президента на початку листопада. Як пояснив радник глави Офісу Андрія Єрмака з інформаційної політики Михайло Подоляк, причиною стали "певні недоробки в регіональній модерації".

"Трофимов, як мені здається, кілька м'якуватий для того, щоб жорстко модерувати регіональні історії", — сказав Подоляк.

Джерела ЗМІ повідомляли, що мова йде, перш за все, про провалену виборчу кампанію на місцевих виборах: "За два тижні до виборів ми обдзвонили губернаторів і кураторів областей і запитали, які цифри вони планують набрати. Там, де вони обіцяли 12 мандатів, партія набрала вісім. Вони обіцяли нам 14 других турів. В результаті всього два".

Замість Трофимова курирувати регіональну політику поставили Кирила Тимошенка.

Трофимова залишили в Офісі радником. Буквально напередодні він обвінчався з випускницею КНУ ім. Шевченка Анастасією Романенко. Вінчав молодят особисто митрополит РПЦ в Україні Онуфрій — як відомо, Трофимов є ревним парафіянином цієї церкви, яка пропагує підтримку країни-агресора. Крім того, нещодавно його також бачили в образі іподіякона при Онуфрії.

Щоб розвіятися після виснажливої виборчої кампанії, ексзаступник голови ОП разом з дружиною відправився в Об'єднані Арабські Емірати. Ця країна, як відомо, один із небагатьох напрямків, куди можна відправитися українцям для відпочинку за кордоном — для в'їзду потрібен тільки негативний ПЛР-тест. Трофимов і Романенко вирушили відпочивати в п'ятизірковий готель Mandarin Oriental Jumeirah в Дубаї. Готель не найбільш люксовий в еміраті, але на першій лінії, зі своїм пляжем і непоганим клубним лаунжем. Згідно з даними сервісу Booking.com, вартість тижня проживання в "Мандарині" — 23 885 євро 5 406 євро податків = 29 291 євро або близько 975 тис. грн.

«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 2
«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 3
«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 4
«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 5
«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 6
«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 7
«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 8
«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 9
«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 10
«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 11
«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 12

За даними наших джерел, в Дубай пара вирушила бізнес-класом, що теж недешево. Наприклад, у МАУ прямий переліт з Борисполя в міжнародний аеропорт Дубая на одного бізнес-класом обійдеться в 67 тис. грн., на двох — 134 тис. грн. Разом тільки проживання і переліт в Дубай обійшлися Трофимову і його дружині в 1,1 млн грн.

«Медовий місяць» під час чуми: як відпочиває ексзаступник голови ОП Трофимов - фото 13

Примітно, що згідно з декларацією, якуподавперед звільненням з посади заступника голови Офісу Президента Трофимов, його доходи за 2019 рік склали трохи менше 400 тис. грн. І навіть якщо врахувати ще 825 тис. грн. інших доходів, навряд чи чесний чиновник став би спускати на тижневий відпочинок весь річний дохід.

Тим більше, що в червні поточного року Трофимов вже неабияк витратився, купивши за 1,2 млн грн. Mercedes S 500 L 2013 року випуску. Таким чином, витрати на фешенебельний відпочинок явно не вписуються в образ чесного чиновника, який Трофимов вибудовував останні півтора року в ЗМІ. Звідки гроші на нову машину і люксовий відпочинок у чиновника такого рангу — питання риторичне. Наприклад, відомо про ймовірну участь Трофимова в тіньових схемах будівельного ринку, ЗМІ писали про те, що на одній тільки схемі видачі дозволів на будівництво в рік можна заробити не менше 1 млрд. грн. Не можна виключати, що саме через інтереси Трофимова та його оточення в країні затягнулася одна з ключових реформ, які впливають на інвестиційний клімат — реформа Державної архітектурної будівельної інспекції (ДАБІ).

Звичайно, навряд чи тепер ним займеться Нацагентство з попередження корупції, адже Конституційний суд поки заблокував моніторингові функції відомства. Позаяк, про те, чи варто тримати в рядах своїх радників такого любителя "бенкетів під час чуми" — потрібно задуматися насамперед голові ОП Андрію Єрмаку.

Раніше стало відомо, хто отримав повноваження звільненого Трофимова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Bujhm

23 листопада 2020, 19:25

Ну правильно - нормальный хозяин заботится о слугах. Все лучшее слугам.


Новини