Головна Новини Політика Скандали Коломойський заявляє, що «плівки Деркача» доводять незаконність націоналізації ПриватБанку
commentss НОВИНИ Всі новини

Коломойський заявляє, що «плівки Деркача» доводять незаконність націоналізації ПриватБанку

Ігор Коломойський переконаний, що на «плівках Деркача» є докази змови між Петром Порошенком, Валерією Гонтарєвою і Катериною Рожковою

1 червня 2020, 23:58 comments1710
Поділіться публікацією:

Олігарх Ігор Коломойський написав заяву до генерального прокурора Ірини Венедиктової, в якій зазначає, що опубліковані нардепом Андрієм Деркачем записи розмов нібито між п'ятим президентом України Петром Порошенком і віце-президентом США Джо Байденом вказують на причетність Порошенка до націоналізації "ПриватБанку". Про це пише "ZN,UA".

Коломойський заявляє, що «плівки Деркача» доводять незаконність націоналізації ПриватБанку

Коломойський стверджує, що записи доводять, що п'ятий президент був у змові з тодішньою головою Нацбанку Валерією Гонтарєвою, а також її заступником Катериною Рожковою. За словами олігарха, Порошенко спільно з Гонтарєвою і Рожковою приймали рішення щодо націоналізації банку. Ігор Коломойський впевнений, що саме тодішнє керівництво НБУ організувало перевірку "ПриватБанку", щоб потім його незаконно націоналізувати.

Крім того, Коломойський заявляє, що Порошенко також хотів посилити свій політичний вплив шляхом отримання контролю над "Студією 1+1".

Нагадаємо, аудіозаписи розмов позафракційний депутат Андрій Деркач опублікував у середині травня. Їх передав у Держбюро розслідувань. Там також пообіцяли записи прослухати і вирішити, як бути з ними далі. На записах, стверджує Деркач, – розмова Порошенка і Байдена. Байден нібито просить не втручатися у діяльність компанії "Burisma" і просить звільнити тодішнього генпрокурора Шокіна. Натомість, обіцяє мільярд доларів кредитних гарантій США на допомогу Україні. Записи датовані 2015-2016 роками. Їх, каже нардеп, йому надали журналісти-розслідувачі. Хто саме — не уточнює.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини