Головна Новини Політика Скандали Антиросійська риторика Бойка і допомога Фірташу можуть вилізти йому боком, - Кіквідзе
commentss НОВИНИ Всі новини

Антиросійська риторика Бойка і допомога Фірташу можуть вилізти йому боком, - Кіквідзе

Блогер Кирило Кіквідзе пояснив, чому нардеп Юрій Бойко розкритикував імпорт добрив із РФ і як це пов'язано з інтересами Дмитра Фірташа

9 липня 2020, 15:35 comments1382
Поділіться публікацією:

Нардеп Юрій Бойко поставив на кон політичну кар'єру заради допомоги своєму кумові та бізнес-партнеру Дмитру Фірташу, заявив блогер Кирило Кіквідзе "Кореспонденту".

Антиросійська риторика Бойка і допомога Фірташу можуть вилізти йому боком, - Кіквідзе

Кіквідзе нагадав, що днями вийшов сюжет, в якому представник Бойко жорстко розкритикував імпорт мінеральних добрив з Росії і навіть назвав це дикою дурістю.

"Ну який, мовляв, імпорт, якщо є своє, правда дорожче, але своє. І все б нічого, та ось тільки це "своє" виробляє його патрон Фірташ, який зі своїми добривами завдав Україні збитків більш ніж на два мільярди гривень. "Азот" не платить за електроенергію, шантажуючи місто Черкаси хімічної катастрофою, — стверджує блогер. — А оскільки справи у Фірташа, який ховається від американського правосуддя в Австрії, зараз йдуть не дуже добре, дружнє плече допомоги куму вирішив підставити Юрій Бойко".

За словами Кіквідзе, заради особистого інтересу Бойко нібито забув, що представляє партію, і не враховує, що фермери не чекають недешевих добрив Фірташа, а неодноразово просили Кабмін відкрити імпорт із інших країн, щоб врятувати посівну.

"Звичайно, не секрет, що українські політики в більшості своїй не мають ніякої ідеології, — заявив Кіквідзе. — Кілька років тому Росія наклала на представників "Оппоблока" Ахметова санкції, зробивши так званих "проросійських" політиків нев'їзними. Якщо Росія поставить хрест на Бойкові, політична кар'єра "газовика" тут же закінчиться, а його рейтинги в 20% за місяць-другий зменшаться в 10 разів".

Бо політичний фундамент Бойко, вважає блогер, забезпечує ОПЗЖ, а виборець насамперед орієнтується на ідеологію, яку сповідує політсила.

"І Бойко не локомотив, що тягне партію на своїх плечах як, наприклад, Юлія Тимошенко свою "Батьківщину", а лише один з кількох керівників, — резюмує Кіквідзе. — Саме тому настільки необачна антиросійська риторика Бойка небезпечна для його майбутнього в українській політиці, і допомога Фірташу може вилізти йому боком. Український виборець не любить політиків, які відверто торгують батьківщиною в догоду особистій кишені. А Росія не любить політиків-зрадників".

Раніше повідомлялося, що Україна може опинитися на порозі торговельної війни з ЄС через "квоти Фірташа".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини