Головна Новини Політика рада Відхід Тимошенко від великої політики: чутки або рішення після коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Відхід Тимошенко від великої політики: чутки або рішення після коронавірусу

Експерти розповіли нашому виданню, куди може піти Тимошенко і що буде після цього з «Батьківщиною»

8 вересня 2020, 09:36 comments5582
Поділіться публікацією:

Ряд незалежних джерел повідомляє про те, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка важко переносила коронавірус, але зараз йде на поправку, має намір піти з великої політики. Експерти прокоментували ці чутки, а також припустили, куди може піти Тимошенко і що буде після цього з "Батьківщиною".

Відхід Тимошенко від великої політики: чутки або рішення після коронавірусу


Психотип Тимошенко

Політтехнолог, глава Інституту демократії і розвитку "PolitA" Катерина Одарченко сумнівається, що Тимошенко піде з великої політики.

"Нинішня її відсутність пов'язана з хворобою (як відомо, лідер "Батьківщини" перехворіла на ковід) і відновленням після неї, — зазначає експерт. — До того ж зараз відбувається дуже складний для будь-якої партії момент — формування списків по регіонах до місцевих виборів. Це організаційно завжди не просто. Вважаю, що чергову активність Тимошенко ми побачимо після 15-го числа".

Катерина Одарченко зазначає, що з 15 по 24 вересня пройде представлення команд "Батьківщини" в регіонах. Після чого піде активний тур лідера для підтримки цих кандидатів в ключових регіонах.

"Мені здається, що за психотипом Тимошенко — не та людина, яка так просто піде з політичної арени", — резюмує політтехнолог.

Особистий рейтинг Тимошенко

"Складно коментувати інформацію про можливий відхід з політики Юлії Тимошенко, оскільки після того, як в ЗМІ з'явилася інформація про її хворобу, вона обмежила своє спілкування з публікою, — каже викладач Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка, політолог Петро Олещук. — Звертає на себе увагу те, що інформація про "відхід з політики" — не офіційна. Офіційно поки що Тимошенко лише звернулася до громадян з приводу подолання хвороби".

Політолог не виключає, що інформація про нібито вихід Тимошенко з великої політики може бути банальною інформаційною "качкою", запущеною як її недоброзичливцями, так і її оточенням.

"Метою недоброзичливців може бути деморалізація "Батьківщини" перед виборами, щоб внести хаос в партійні лави. Адже саме особистий рейтинг Тимошенко — основа довголіття її партії в політиці. Водночас подібна інформація може принести й позитивний вплив на кампанію "Батьківщини", максимально мобілізувавши виборця, який буде відчувати необхідність "переконати Тимошенко залишитися". Думаю, ця історія не отримає розвитку до виборів. Ну, а після виборів багато чого буде залежати від їх підсумків", — зазначає Петро Олещук.

Кому це вигідно

На думку політтехнолога, експерта Українського центру суспільного розвитку Юрія Подорожнього, новина про те, що Юлія Тимошенко збирається оголосити про свій відхід з політики, стала цікавою як її прихильникам, так і злостивцям.

"Очевидно, що ніякого відходу Юлії Тимошенко не буде, — каже експерт. — Врешті-решт, вона багато років залишається в топі української політики. Тому цікаво, звідки виплила ця інформація і навіщо".

Юрій Подорожній не виключає, що інформацію придумали політтехнологи, які працюють з лідером "Батьківщини".

"Ще недавно країна обговорювала, як вона хворіла на коронавірус. І, швидше за все, для підігріву інформаційного поля запустили й цю інформацію. Яку зараз активно обговорюють не тільки в ЗМІ, але і на кухнях, — зазначає політтехнолог. — А піару, як то кажуть, багато не буває. Особливо, якщо скоро місцеві вибори".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини