Головна Новини Політика рада В Україні введуть індексацію розміру аліментів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні введуть індексацію розміру аліментів

Верховна Рада України проголосувала за законопроект про загальнообов’язкову індексацію розміру аліментів

18 червня 2020, 18:00 comments1600
Поділіться публікацією:

В Україні запровадять обов’язкову індексацію розміру аліментів. Крок до цього зробили нардепи на засіданні Верховної Ради сьогодні. Про це йдеться на сайті парламенту.

В Україні введуть індексацію розміру аліментів

Так, рішенням парламенту прийнято за основу проект закону №3112, який передбачає обов’язок виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі. Документ пропонує внести зміни до статті 71 Закону України "Про виконавче провадження".

Як пояснили у Раді, норма про індексацію аліментів у твердій грошовій сумі закріплена у статті 184 Сімейного кодексу України вже понад 14 років, а з 2016 року й законом. Однак відсутність механізму її реалізації в законі "Про виконавче провадження" призводить до того, що питання про проведення індексації аліментів можна вирішити виключно у судовому порядку.

Нагадаємо, мінімальний рекомендований розмір аліментів на одну дитину буде поступово підвищуватися. Так, на дитину віком до 6 років передбачено з 1 січня 1779 грн, з 1 липня — 1859 грн, а з 1 грудня — 1921 грн. Тоді як для дитини віком від 6 і до 18 років встановили суми у розмірі 2218 грн з січня, 2318 грн — з липня і 2395 грн – з грудня.

Як повідомлялося, експерти оцінили законопроект про захист трудових мігрантів та боротьбу з шахрайством при працевлаштуванні за кордоном, прийнятий Радою за основу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини