Головна Новини Політика рада У МОЗ розповіли, через що можуть скасувати місцеві вибори
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, через що можуть скасувати місцеві вибори

Зупинити виборчий процес в Україні може друга хвиля коронавірусу

17 серпня 2020, 08:31 comments1084
Поділіться публікацією:
Check

Місцеві вибори, які повинні відбутися в Україні 25 жовтня, можуть відкласти. Про це заявив головний санлікар України Віктор Ляшко. Але станеться це лише в тому випадку, якщо друга хвиля коронавірусу цієї осені виявиться занадто агресивною, сказав він в ефірі каналу "Україна 24".

У МОЗ розповіли, через що можуть скасувати місцеві вибори

Вибори в Україні. Фото: JOINFO.UA

Скасувати голосування можуть в тому випадку, якщо в так званій червоній карантинній зоні виявиться одночасно половина країни.

"Якщо відразу 50 відсотків території віднесуть до червоної зони, це буде вагомою підставою для того, щоб серйозно задуматися — чи варто проводить будь-які масові заходи. І вибори в тому числі", — говорить Ляшко.

Головний санітарний лікар нагадав, що Україна готується зараз до другої хвилі коронавірусу, і початися вона може якраз в жовтні. Саме тоді стартує сезон активного поширення грипу та ГРВІ. Це, своєю чергою, може вплинути й на зростання захворюваності на коронавірус.

У питанні виборів Україна піти готова піти за польським сценарієм. У Польщі через пандемію свого часу перенесли президентські вибори.

"Ми маємо чіткі рекомендації. Вони показали, що якщо дотримуватися санітарних норм, зростання кількості випадків коронавірусу не буде", — додав головний санлікар.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що місцеві вибори не відбудуться в кількох громадах Донецької та Луганської областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини