Головна Новини Політика рада У КВУ назвали головних депутатів-прогульників у Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

У КВУ назвали головних депутатів-прогульників у Раді

Відразу 8 депутатів пропустили 90 і більше відсотків голосувань

2 вересня 2020, 10:23
Поділіться публікацією:

У Комітеті виборців України назвали головних прогульників Верховної Ради 9-го скликання. Серед депутатів, які пропустили 90 відсотків всіх голосувань, виявилися обранці зі "Слуги народу", "ОПЗЖ", групи "За Майбунє", а також позафракційні, повідомляється на сайті організації.

У КВУ назвали головних депутатів-прогульників у Раді

Верховна Рада України. Фото: news.liga.net

У КВУ вирішили порахувати, наскільки активно депутати голосували протягом першого року своєї роботи. У підсумку, очолив рейтинг "прогульників" Вадим Столар з "Опозиційної платформи". Він взяв участь тільки в 4% всіх голосувань в парламенті. Трохи вищий показник у Степана Івахіва з групи "За Майбутнє" — 7%. На третьому місці опинився Вадим Рабінович з "ОПЗЖ". Його показник — 8% голосувань за рік.

Серед депутатів, які пропустили близько 90% всіх голосувань за рік опинилися також Ігор Палиця з групи "За Майбутнє", Ігор Абрамович з "ОПЗЖ", "слуга народу" Олександр Дубінський, а також два позафракційних депутати — Олександр Герега та Андрій Деркач.

Чому саме ці депутати голосували настільки рідко, і чи були у них на те вагомі причини, в КВУ не з'ясовували, розповів глава організації Олексій Кошель. Комітет виборців лише наводить статистику. Там не виключають, що частину голосувань депутати, дійсно, могли пропустити через поважні причини.

"Зокрема, представники нардепа Гереги повідомляли в КВУ, що він деякий час офіційно був на лікарняному. Але дуже часто депутати не роблять свій вибір за той чи інший законопроект, пояснюючи це тим, що просто ігнорують неважливі, на їхню думку, голосування", — пояснив Кошель.

Всього за перший рік роботи парламенту 9 скликання в сесійній залі відбулося 4 тисячі 984 голосування.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Гео Лерос прокоментував своє виключення з фракції "Слуга народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини