Головна Новини Політика рада Створить 60 тисяч робочих місць: нардеп Підласа анонсувала новий законопроект
commentss НОВИНИ Всі новини

Створить 60 тисяч робочих місць: нардеп Підласа анонсувала новий законопроект

Нардеп від «Слуги народу» Роксолана Підласа розповіла про законопроект, який вносить зміни в процедуру публічних закупівель

25 червня 2020, 11:53 comments1814
Поділіться публікацією:

Нардеп від "Слуги народу" Роксолана Підласа анонсувала законопроект, який створить понад 60 тисяч робочих місць. На своїй сторінці в Facebook депутат повідомила, що разом з колегами вони зареєстрували законопроект №3739, який змінює процедуру публічних закупівель та запроваджує обов’язкову наявність локалізації в предметі закупівлі.

Створить 60 тисяч робочих місць: нардеп Підласа анонсувала новий законопроект

"Рівень проникнення імпорту в публічні закупівлі за галузями машинобудування в Україні сягає 50%. За даними експертів, в середньому для всіх публічних закупівель по Україні цей показник становить 38%, тоді як у публічних закупівлях розвинутих країн імпорт складає не більше 4-5% всіх закупівель", — написала вона.

Підласа зауважила, що пропонований законопроект змінює процедуру публічних закупівель.

"У разі підтримки в залі, окрім врахування цінового критерію та/або життєвого циклу продукції, передбачається запровадження обов’язкової наявності локалізації в предметі закупівлі — вона складатиме 25-40% залежно від типу товару", — зазначила нардеп.

За прогнозом народної обраниці такий крок дозволить створити 62,5 тисячі нових робочих місць та допоможе перезапустити українську економіку.

"Карантин через COVID-19, світова економічна криза і похідні змушують всі країни орієнтуватися на здоровий протекціонізм. Наша держава тут не виключення. Ми розробили законодавчу ініціативу, яка має забезпечити економічне зростання та створення нових робочих місць. За розрахунками експертів ефект буде наступний: +3,9 процентних пунктів до ВВП протягом 3-5 років, +62,5 тисячі нових робочих місць та +8% податкових відрахувань", — резюмувала Підласа.

Як повідомлялося, уряд України виділив майже 3 млрд грн на допомогу по безробіттю на безповоротній основі. Експерти оцінили для видання "Коментарі", наскільки ефективна такого роду підтримка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини