Головна Новини Політика рада Стало відомо, на скільки змінилася зарплата нардепів Верховної Ради з часів Революції Переваги
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, на скільки змінилася зарплата нардепів Верховної Ради з часів Революції Переваги

При Януковичі нардепи отримували більше, ніж зараз, але й на даний момент їх зарплата в кілька разів вище середньостатистичної по Україні

10 листопада 2020, 18:22
Поділіться публікацією:

Народні обранці Верховної Ради часів Януковича отримували в рази більше, ніж депутати, обрані після Революції Гідності.

Стало відомо, на скільки змінилася зарплата нардепів Верховної Ради з часів Революції Переваги

Фото: Прес-служба ВР

Так, відомо, що розмір зарплат нардепів різко поповз вниз, після того, як уряд Арсенія Яценюка скоротив їх оклад до 6 тис гривень.

З отриманням крісла прем'єр-міністра, Володимир Гройсман, в 2016 році вирішив не церемонитися, і підняв оклад нардепів практично в 3 рази — до 17600 гривень.

Протягом 2018-2020 років розмір окладу депутата ВР, що представляє будь-якої комітет, виріс в середньому на 3 тисячі — до 21 тис гривень. Це пов'язано з тим, що з 2017 року він пропорційно пов'язаний з прожитковим мінімумом для працездатних осіб на 1 січня кожного року, встановленого державою, тобто зростає з кожним підвищенням МПМ.

А ось загальна зарплата можновладців досягає 30-40 тис гривень, завдяки певним надбавкам. Так, наприклад, для нардепів, що мають наукові звання, щомісячне грошове утримання може вирости від 15 до 100 відсотків від окладу.

Крім того, відраховуючи податки в казну держави, громадянин України "виплачує" грошове утримання помічникам народних обранців, а також оплачують всі витрати депутатської діяльності — ці суми щомісяця досягають до 50 тис і до 40 тис гривень відповідно.

Раніше "Коментарі" писали про те, що стало відомо, яку зарплату отримують служителі Феміди Конституційного суду України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини