Головна Новини Політика рада Стало відомо, хто замінить Вакарчука у Верховній Раді
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто замінить Вакарчука у Верховній Раді

Звільнене місце "Голосу" в парламенті займе дружина колишнього міністра оборони

9 липня 2020, 08:10 comments1111
Поділіться публікацією:

Дружина колишнього міністра оборони отримала місце в парламенті, яке раніше звільнив Святослав Вакарчук. Центральна виборча комісія визначила, що зайти в Раду має Аліна Свідерська - №19 у списку партії "Голос". Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті ЦВК.

Стало відомо, хто замінить Вакарчука у Верховній Раді

Фото: facebook.com/alisvika

Аліна Свідерська — директор товариства з обмеженою відповідальністю "Айсе Хідр Юкрейн". Зараз живе в Києві. Є членом партії "Голос". Поки що вона буде залишатися в статусі "обраної народним депутатом". Повноцінно приступити до роботи зможе тільки після того, як зачитає присягу в сесійній залі парламенту.

Свідерська народилася в 1989 році. Освіту свого часу отримала в Києво-Могилянській академії. Потім виїхала до Великої Британії, де вивчала право в Кембриджі. Туди, як розповідала сама, змогла вступити, отримавши стипендію Сороса. Також Аліна Свідерська є дружиною колишнього міністра оборони з уряду Гончарука — Андрія Загороднюка.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що Святослав Вакарчук вирішив піти з парламенту 11 червня. Тоді він пояснив, що частково свою місію виконав і привів свою політичну силу в Раду. Вже через тиждень нардепи голосували за його відставку і провалили голосування. Після цього Вакарчук вирішив піти з парламенту іншим шляхом. Він покинув фракцію "Голос". А оскільки був обраний за списком, то 26 червня під час позачергового з'їзду партії схвалили рішення забрати у свого засновника депутатський мандат. Сам Вакарчук пообіцяв, що залишає тільки Верховну Раду, а в партії "Голос" залишиться.

До речі, парламент достроково Вакарчук покидає вже вдруге. Вперше, пропрацювавши близько року нардепом від "Нашої України — Народної самооборони", він пішов з Ради у 2008 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини