Головна Новини Політика рада Стало відомо, чому Медведчук увійшов до п'ятірки найвпливовіших людей України, - "Новое время"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому Медведчук увійшов до п'ятірки найвпливовіших людей України, - "Новое время"

«Новое время» розкрило секрет різкого зростання впливу Медведчука в українській політиці

21 серпня 2020, 16:34
Поділіться публікацією:

Один з кращих українських суспільно-політичних журналів "Новое время" опублікував рейтинг ТОП-100 найвпливовіших людей України. За версією журналу НВ , Віктор Медведчук, депутат з фракції ОПЗЖ, замкнув першу п'ятірку сотні найвпливовіших українців.

Стало відомо, чому Медведчук увійшов до п'ятірки найвпливовіших людей України, - "Новое время"

У матеріалі йдеться, що свого часу Медведчук зробив все, щоб стати одним з найвпливовіших людей України: він не тільки був ключовим гравцем в оточенні другого президента Леоніда Кучми, але примудрився поріднитися з російським лідером Володимиром Путіним, який хрестив його дочку. А ще Медведчук довгі роки просував ідею Митного союзу з РФ і всілякого зближення з північним сусідом. Видання відзначило, що важливу роль зіграв Петро Порошенко, який включив його в ланцюжок посередників зі звільнення українських полонених з "лап" проросійських бойовиків. Користуючись цим, продовжує "НВ", той став частим гостем в Кремлі, застовпивши за собою в очах частини виборців статус гравця, здатного вести діалог з Путіним. Пізніше колишній сірий кардинал вийшов з процесу обміну полоненими, зосередившись на подальшому зароблянні політичного капіталу. Найпростіше це робити за допомогою телевізора, і Медведчук через свого найближчого соратника Тараса Козака отримав контроль над трьома новинними каналами: Newsone, 112й і ZIK.

Більш того, як з'ясувалося після публікації Медведчуком декларації, його дружина Оксана Марченко володіє міноритарними частками телеканалів групи 1+1 Медіа. Журналісти пишуть, що він сам або його дружина володіють також частками в 97 юридичних осіб, зареєстрованих в 12 юрисдикціях — від України і РФ до Маршаллових островів і Сент-Кітса. І якщо в 2019-му НВ і Dragon Capital оцінили статки Медведчука в $ 133 млн, то після нинішніх деклараційних одкровень цей показник явно виросте.

"Аналогічний процес вже відбувається з самим Віктором Медведчуком, який не тільки виявився непристойно багатим захисником бідних і знедолених, а й політиком з непоганими перспективами. Нині колишня права рука Кучми сидить в парламенті в складі другої за величиною фракції — ОПЗЖ, що має 44 мандати. Ця партія має непогані шанси на успіх на найближчих місцевих виборах", — пише НВ.

Видання зазначає, що Медведчук впевнено закріпився в лізі вітчизняних олігархів, маючи класичний набір з бізнес-активів, медіа та політичного впливу.

Раніше ми повідомляли, що в рейтингу найвпливовіших українців опинилися Зеленський і Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини