Головна Новини Політика рада Рада змінила Земельний кодекс
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада змінила Земельний кодекс

Зміни стосуються просторового планування територій

17 червня 2020, 15:28 comments2031
Поділіться публікацією:

Депутати Верховної Ради України прийняли законопроект №2280 "Про внесення змін у Земельний кодекс України та інші законодавчі акти з планування використання земель". Документ був прийнятий у другому читанні, за нього віддали свої голоси 320 парламентаріїв.

Рада змінила Земельний кодекс

Згідно документу, довелося змінити кілька кодексів України, зокрема, Земельний кодекс, Водний кодекс України, закони України "Про землеустрій", "Про регулювання містобудівної діяльності" та "Про Державний земельний кадастр".

Як зазначено в поясненні до законопроекту, запропоновані зміни дозволять розвивати території з урахуванням інтересів різних учасників і форм власності. Зміни також спрямовані на вдосконалення управління містобудуванням і спростить роботу топографів-геодезистів у питаннях просторового планування.

"Також, прийняття законопроекту дозволить забезпечити ефективне використання і охорону всіх земель в межах території ОТГ, залучати інвесторів, задовольняти земельні потреби своїх громадян", — йдеться в пояснювальній записці.

Раніше портал "Коментарі" публікував думки експертів про те, в якому вигляді в Україні запрацює ринок землі. Нагадаємо, що 13 квітня Верховна Рада відкрила шлях до підписання закону, відхиливши 13 проектів постанов, якими пропонувалося скасувати рішення про його прийняття. У той же день спікер ВР Дмитро Разумков підписав закон. Справа була за підписом президента. Пізніше з'явилася і вона.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини