Головна Новини Політика рада Оприлюднено проект бюджету-2021
commentss НОВИНИ Всі новини

Оприлюднено проект бюджету-2021

Депутати вважають, що в даній версії його не приймуть

15 вересня 2020, 12:02
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді представили бюджет на 2021 рік. Відповідний документ вже опублікований на сайті парламенту.

Оприлюднено проект бюджету-2021

Проект бюджету-2021 представив міністр фінансів Сергій Марченко. При цьому в Раді заявили, що Мінфін не консультувався з нардепами по бюджету.

Нардеп від Слуги народу Олександр Качура після засіданні фракції заявив, що проект закону про держбюджет на 2021 рік повністю переписаний.

"Бюджет повністю буде переписаний. Пан Радуцький зазначив, що дійсно в рамках того зростання захворювання COVID-19 недостатньо фінансування, треба більше виділяти коштів. Є питання оборони, його враховано. Питання соціальних стандартів, підвищення прожиткового мінімуму, пенсій — це враховано, але мені здається, що бюджет повинен бути більш збалансований, і продовжимо цю дискусію однозначно ", — зазначив Качура.

Раніше "Коментарі" дізнався в експертів, яким вони бачать бюджет-2021

На думку фінансового експерта Олексія Куща, судячи з пріоритетів, які були озвучені, можна говорити про те, що принципи бюджетної політики фактично не змінюються.

"Є фасадні пріоритети. Якщо подивимося на пріоритети нинішнього Мінфіну, бачимо, що значна їх частина входила в так звану" стратегію Гройсмана "- прем'єра часів президентства Порошенко. Це і підвищення мінімалки, і дорожнє будівництво. Спорт, культура і розвиток регіонів — це вже фасад всіх бюджетів останніх років. Влада просто використовує цю тематику як димову завісу для того, що насправді відбувається з нашим бюджетом ", — говорить фінансовий експерт.

З нового пріоритету він відзначає "масштабну цифровізацию економіки". Правда, підкреслює Олексій Кущ, толку від цього не буде без системної стратегії, без розуміння, до чого ця сама цифровізація повинна призвести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини