Головна Новини Політика рада Медведчук і Кузьмін вимагають відкрити справу проти Порошенка і Турчинова
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук і Кузьмін вимагають відкрити справу проти Порошенка і Турчинова

Депутати з "Опозиційною платформи - За життя" вимагають розібратися, куди подівся закон про амністію представників ОРДЛО

6 серпня 2020, 13:45 comments1128
Поділіться публікацією:

Віктор Медведчук і Ренат Кузьмін вимагають з'ясувати, чому Петро Порошенко і Олександр Турчинов приховали закон про амністію учасників так званих "ЛДНР". У 2014 році його проголосувала Верховна Рада на виконання Мінських угод. Але громадськість про нього так і не дізналася, адже тоді ще спікер Ради і президент приховали документ, написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат від "Опозиційною платформи — За життя" Ренат Кузьмін.

Медведчук і Кузьмін вимагають відкрити справу проти Порошенка і Турчинова

Амністія. Ілюстрація: lexinform.com.ua

Кузьмін опублікував запит депутатів ОПЗЖ Медведчука і Кузьміна, який вони відправили спікеру Ради і генпрокурору. Вважають, що йдеться про політичне шахрайство української влади. А їхній запит допоможе розібратися у всьому новому керівнику української делегації в Мінську Леоніду Кравчуку.

Медведчук і Кузьмін вимагають відкрити справу проти Порошенка і Турчинова - фото 2
Медведчук і Кузьмін вимагають відкрити справу проти Порошенка і Турчинова - фото 3
Медведчук і Кузьмін вимагають відкрити справу проти Порошенка і Турчинова - фото 4

"Як бачите, на виконання Мінських угод в 2014 році Рада прийняла закон про амністію учасників "Л/ДНР", який повинен був покласти початок мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі. Однак, прийнятий 16.09.14 року о 12 годині 18 хвилин закон не тільки не був підписаний спікером Турчиновим і президентом Порошенко — вся інформація про його підписання була видалена з сайту Верховної Ради ", — зазначив Кузьмін.

Він також особисто звернувся до Леоніда Кравчука.

"Шановний Леоніде Макаровичу! Якщо Ви дійсно хочете миру і справедливості на Донбасі, то Ви просто зобов'язані підняти це питання перед президентом Зеленським. Ви повинні домогтися, щоб закон, прийнятий в Раді, був підписаний. А всі, хто своїми діями порушив Мінські угоди, Конституцію і закони України, були покарані. Упевнений, що учасникам Нормандського формату буде дуже корисно дізнатися про справжні цілі, які переслідувала українська влада, здійснюючи політичне шахрайство в питаннях виконання Мінських угод ", — додав нардеп.

Він також звернув увагу Кравчука, що закон про амністію учасників Майдану спікер Ради Турчинов, "активний учасник цього самого Майдану, підписав негайно після голосування в Раді, хоч за законом про протидію корупції не мав права цього робити в зв'язку з очевидним конфліктом інтересів". На думку Кузьміна — це цинізм і лицемірство.

"Сподіваюся, з Вашою допомогою, Леоніду Макаровичу, і за допомогою спікера Разумкова генпрокурор Венедиктова розбереться, нарешті, у подіях і відправить на лаву підсудних усіх причетних до політичного шахрайства колишніх керівників України", — резюмував Кузьмін.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що до переговорів по Донбасу в Мінську приєднався колишній прем'єр-міністр України Вітольд Фокін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини