Головна Новини Політика президент Зустріч Зеленського і Путіна в Криму: у МЗС назвали умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Зеленського і Путіна в Криму: у МЗС назвали умову

У МЗС не вірять у те, що Володимир Путін виконає умову України для зустрічі з Володимиром Зеленським у Криму

21 липня 2020, 11:59 comments1882
Поділіться публікацією:

Зустріч двох президентів — Володимира Зеленського та Володимира Путіна — в Криму, куди вирушив глава російської держави, зараз неможлива. Вона може відбутися тільки в тому випадку, якщо над анексованим півостровом знову піднімуть український прапор. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зустріч Зеленського і Путіна в Криму: у МЗС назвали умову

Фото: Алексей Никольский/ТАСС

Під час брифінгу главу МЗС попросили прокоментувати чутки про те, що найближчим часом можуть відбутися переговори Зеленського та Путіна на адмінмежі з окупованим Кримом. Кулеба запевняє, що нічого спільного з реальністю ця інформація не має. Така зустріч може відбутися лише тоді, коли Росія покине півострів і окупація закінчиться.

"Зустріч президентів Путіна і Зеленського в Криму, дійсно, можлива — коли відбудеться церемонія зняття російського прапора, а на його місце піднімуть український. І ця церемонія буде присвячена відновленню суверенітету України над анексованим Кримом", — відповів на питання журналістів Кулеба.

Однак у МЗС не вірять, що Росія збирається найближчим часом піти на подібний крок.

"Мені поки що, на жаль, нічого про подібну церемонію не відомо. Навпаки, Путін вирушив у Крим зовсім з іншою метою. Він закладає нові кораблі для Чорноморського флоту, щоб продемонструвати посилення військової присутності Росії в Криму", — говорить глава українського МЗС.

"У даних умовах неможлива ні зустріч в Криму, ні на адміністративному кордоні. Взагалі дивно, що хтось розганяє подібні речі", — додав Кулеба.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чи збирається президент України Володимир Зеленський відновити подачу води в окупований Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини