Головна Новини Політика президент Зеленському хочуть оголосити імпічмент: які шанси
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленському хочуть оголосити імпічмент: які шанси

Експерти розповіли, які шанси Зеленського утриматися на посаді президента всю каденцію

5 листопада 2020, 14:34 comments1786
Поділіться публікацією:

Депутат Верховної ради від "Опозиційної платформи — За життя" Ілля Ківа допустив порушення питання про імпічмент президента України Володимира Зеленського. В діях глави держави щодо Конституційного суду він бачить ознаки перевороту. Бути чи не бути імпічменту? Які шанси Зеленського утриматися на посаді президента всю каденцію? Відповідь дали "Коментарям" експерти.

Зеленському хочуть оголосити імпічмент: які шанси

"Те, що у нас прописали як, нібито, можливість імпічменту — фількіна грамота"

"Є такий жанр — наукова фантастика. Так ось, імпічмент в сучасних українських реаліях — це політична фантастика — говорить політичний аналітик Сергій Лозовський. — Те, що у нас прописали як, нібито, можливість імпічменту — фількіна грамота. Зробити це в рамках існуючих "законодавчих папірусів" неможливо".

Але, на думку експерта, є інша можливість: достроково відправити шостого президента у відставку.

"Схоже, що в Україні почалося змагання: влада швидше відправить народ на цвинтар або народ — цю владу в небуття. Гасло українців повинно зараз звучати так: "Вова, йди!". Прибрати Конституційний суд, що став незручним, наша влада не може в рамках тих законодавчих рамок, які самі написали. Тепер намагаються змусити суддів піти "добровільно". Але піти, думаю, доведеться все ж Зеленському та його команді. Та політична олігафренія, з якою вони прийшли, далі тривати не може", — упевнений Сергій Лозовський.

"Чи втримається Зеленський до кінця каденції — багато в чому залежить від підсумків виборів у США"

Політичний аналітик Денис Гаєвський зазначає, що де-факто механізму імпічменту президента в Україні немає. Так, відповідний закон як би прийняли в Раді нового скликання. Але там все так прописано, що достроково змістити президента практично неможливо.

"До того ж немає і близько голосів за імпічмент у Верховній Раді. А заяви нардепи від ОПЗЖ Іллі Ківи, який допустив порушення питання про імпічмент президента України — звичайний піар, не більше", — вважає експерт.

За словами Дениса Гаєвського, чи втримається Зеленський до кінця каденції — багато в чому залежить від підсумків виборів у США.

"У разі перемоги Байдена (визнаної його суперником) ці шанси наближаються практично до 100 відсотків", — вважає аналітик.

Раніше експерти проаналізували, на чиї телеканали приходить Зеленський і чому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини