Головна Новини Політика президент Зеленський виступив в ООН: що сказав про Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський виступив в ООН: що сказав про Росію

Президенту України дали слово під час урочистого засідання Генасамблеї ООН з нагоди 75-ї річниці заснування Організації

22 вересня 2020, 08:31 comments1168
Поділіться публікацією:








Володимир Зеленський став одним зі спікерів урочистого засідання ООН, яке через пандемію коронавірусу проходило в онлайн-режимі. Президент засудив Росію за агресію на території України та звинуватив у спробі перерозподілити сфери впливу у світі. Промову Зеленського опублікували на офіційній Facebook-сторінці глави держави.

Зеленський виступив в ООН: що сказав про Росію

Володимир Зеленський. Скріншот

Оскільки урочисте засідання на честь 75-ї річниці створення ООН цього разу проходило онлайн, спікери змогли приєднатися до нього за допомогою відеоконференції. Свій час Володимир Зеленський вирішив використати, зокрема, щоб нагадати про російську агресію в Україні.

"Озброєна агресія Російської Федерації на українському Донбасі, а також окупація Криму — це не просто війна, яка відбувається в Україні. Це війна, яка триває в Європі. З боку Росії це не було просто посяганням на незалежну державу і її суверенітет. Це була спроба повернутися знову до розподілу у світі сфер впливу", — зазначив Зеленський.

За словами українського президента, 75-та річниця ООН — це чудовий привід, щоб повернутися до виконання основних принципів Організації.

"Потрібно не тільки негайно повернутися до принципів і цілей Статуту ООН. Їх потрібно виконувати постійно і беззаперечно. Потрібно почати робити це прямо зараз. У нас немає ніякого" плану Б ". Ми живемо тут і зараз один лише раз. 75 років тому ООН заснували, щоб людство засвоїло трагічний урок Другої світової війни. Але агресія Росії на Донбасі та окупація Криму показали, що цей урок ми не засвоїли ", — підкреслив президент.


Варто зазначити, що урочисте засідання Генасамблеї ООН вперше проходить в подібному онлайн-форматі. Воно стартувало напередодні та триватиме до 29 вересня.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Володимир Зеленський призначив нового посла України в Італії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини